avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-test ADN-conditii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-test ADN-conditii

Sa prezint situatia. El si ea casatoriti de mai multi ani. A rezultat un copil. Dupa un an s-au despartit in fapt el participand material la cresterea copilului.Femeia a mai facut un copil cu altcineva dar a fost recunoscut de sotul legal. Ea impreuna cu cei 2 copii nu mai sunt in tara de cativa ani. Cei doi sunt hotarati sa divorteze, in special el. As vrea sa intreb cum trebuie procedat cu statutul copilului care nu este al lui (copilul isi cunoaste tatal adevarat) ? Se poate cere test ADN de catre sot? In ce conditii, acum sau dupa divort? Daca ei hotarasc ca minorii vor ramane la mama, e necesar sa intervina auoritatea tutelara? Se poate judeca procesul in lipsa ei?
Nu am facut astfel de afirmatii despre copii nimanui, esti doar rautacioasa. Imi place ca esti orgolioasa. :)
Eu am inteles din prezentare ca dl. a vrut sa faca un bine doamnei si acum a inceput sa vada si consecinte:Dse pare ca nu prea sunt cele dorite...............:)
Va dau eu solutia: faci act vanzare-cumparare cu fiul caruia doresti sa ii lasi ceea ce doresti, nimeni nu are o obligatie sa lase ceva mostenire. Aveti grije doar sa vindeti ceva ce va apartine ca bun propriu.;)
Sper doar ca nu am stricat planul nimanui de a da o consultanta platita.:"> Oricum nu este singura solutie............;)
Stai linistita, adelaida, oamenii care apeleaza la acest forum nu mai apeleaza la aceeasi juristi pentru consultanta platita... Deja stiu ce am avut noi de spus.

Da, cred si eu ca si tine, ca sotul nu si-a dat seama care sunt toate consecintele. Dar... chestiunea este ca te costa mult si mai e si susceptibil de anulabilitate un astfel de contract. Si sa te apuci sa faci asta si pentru casa si pentru masina si pentru mai stiu eu ce... Iar daca e bun comun cu alta persoana (a doua sotie etc...) e si mai greu!!! Nu cred ca e o solutie foarte comoda, stii? Iar ca sa indepartezi un mostenitor de la mostenirea unui bun prin vanzarea acestuia pe timpul vietii tale... e greu...
Sa-ti spun cum am luat contravaloarea unei parti din imobil care a fost vandut astfel si chiar vandut cu o buna consiliere juridica, pretul platit etc... pret real...
Am demonstrat ca banii nu au fost folositi de catre decedat... si am luat parte din ei. :D Scurt, la obiect. Nu-si cumparase nimic din ei, deci faceau parte din masa succesorala. Si daca si-ar fi cumparat, as fi vrut mostenire din bunurile alea... Si daca bunurile nu ar fi avut valoarea pretului platit, anulam vanzarile respective si ceream pretul de la vanzatorul respectiv. Faci totul in acelasi proces, ca sa eviti sa dureze fiecare act combatut in instanta 2 ani... Introduci in cauza... :D
Eu nu sfatuiesc o astfel de abordare, nu e niciodata sigura, oricate asigurari ti-ai lua... Chiar daca este mai buna decat altele, tot trebuie sa te rogi sa nu gaseasca partea adversa un avocat bun in contracte.
Exheredare prin testament. Costuri mici, si reduci mostenirea fiului nelegitim considerabil.
Nu exista copii nelegitimi... in discutii juridice...
Nelegitim inseamna ilegal... ilegal inseamna ca a incalcat legea... ce lege a incalcat un copil nascut in casatorie? Sau in afara ei?

Se pot limita drepturile de mostenire, nu anihila... Cat mai multi copii face, cu atat partea celui al carui tata legal dar nu si biologic este va fi micsorata... Asa ca... spor la copii!!! :))
Un avocat va poate gasi chichite care tin de chestiunea de fapt... Oricum autoarea topicului nu ne-a dat detalii nici complete si nici corecte... Nu a revenit...

Alte discuții în legătură

Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)
O situatie complicata, in care am nevoie de sfaturi, nu de a fi judecata bianca26 bianca26 buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea problema. de mai bune de 4 luni sunt despartita in fapt de sotul meu, ulterior acestei despartiri fiecare dintre noi ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)