Sa zicem ca nu vreau sa fiu pesimista, sau sa dau credare miturilor urbane si de aici intrebarea de mai sus. Vreau sa aud parerile unora mai avizati ca mine. Poate oameni din interior, sau persoane care au mai trecut prin asta. Am participat de curand la un examen pentru postul de grefier -studii medii, destul de increzator in fortele proprii. Subiectele au fost mult mai dificile decat am vazut ca s-au dat la alte Curti de Apel chiar si pentru posturi cu studii superioare. Potrivit baremului nota mea se invarte undeva pe la 8,50. Durata de afisare a rezultatelor mi se pare extrem de mare (15 zile) pentru corectarea a 200 de lucrari. Inainte de a participa la concurs am discutat in fuga cu un prieten avocat (se grabea, cred ca am discutat 2 minute) si cand a auzit ca sunt unul dintre concurenti a ranjit si mi-a zis sa nu ma agit prea tare “ca doar sti cum se dau posturile astea”. Mi-a sugerat ca e posibil ca unele persoane sa stie subiectele dinainte, deci faptul ca e un examen scris nu-mi garanteaza nimic. Deci, ce spuneti? X-(
La nivelul instantelor de judecata, "fraudarile concursurilor" este un exercitiu pentru acestea! Nu intra pe un post cine trebuie, ci altcineva care nu are vreo tangenta cu ideea!
Cred ca nu m-am exprimat corect, imi cer scuze. Examenul se da pentru mai multe curti de apel si aprox.200 de candidati sunt in total. La Curtea de Apel pentru care concurez, s-au scos la concurs 5 locuri, in urma probei practice au ramas 66 de candidati, deci ar fi 13,2 pe loc. Apropos, durata de corectare nu vi se pare exagerat de mare? Nu le ies invartelile sau ce? #-o
Si inca ceva- eu am studii superioare dar de alta specialitate, si va spun cu toata convingerea ca subiectele pe care le-am primit nu sunt pentru studii medii sub nici o forma! Eu care am ceva exercitiu cu examenele si diverse tipuri de lecturi, am reusit sa le abordez (dupa multa transpiratie), desi nu cum mi-as fi dorit, insa nu-l vad pe un absolvent de liceu facand asta:O
De aia ma gandesc, ca poate au fost concepute dinadins sub aceasta forma, ca cei care au transpirat cu adevarat sa aiba cat mai putine sanse in fata celorlalti care au stiut exact ce sa invete si nu s-au incarcat de "balast"!