avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inscriere in cazierul judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inscriere in cazierul judiciar

Se dau datele:

Admite contestaţia la executare formulată de Biroul Executări penale din cadrul Judecătoriei XXX. În temeiul art. 461 lit. d C.pr.pen. şi art. 126 alin. 1 lit. b C.pen.- constată prescrisă executarea pedepsei de 2 (doi) ani închisoare, aplicată condamnatului, prin sentinţa penală nr. 111 din data de **.**.2000 pronunţată de Judecătoria XXX, definitivă prin neapelare . Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 222 din data de **.**.2000, emis de Judecătoria XXX. În temeiul art. 191 alin. 3 C.pr.pen. – cheltuielile judiciare, în sumă de 10,00 lei – rămân la stat. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, **.**.2007.

Se inscrie in cazier ceva?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:58, 2 Iulie 2010
Nu se inscrie nimic. - raspunsul meu a fost in sensul ca ramane inscrisa fapta in cazier.

Mai exact: fapta pentru care s-a aplicat pedeapsa de 2 ani ramane inscrisa in cazierul persoanei. Pentru a beneficia de un cazier curat este nevoie sa va faceti reabilitarea. In fisa dvs. de cazier se va înscrie intr-adevar si mentiunea cu privire la constatarea prescriptiei executarii.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
Nimic, nimic?
Adica nici pedeapsa cum ca a fost prescrisa?
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
gejohnny, utilizator
eu cred ca trebuie inscrisa condamnarea in lipsa unei hot de reabilitare ..pt ca reabilitarea, in situatia expusa nu intervine de drept
Pedeapsa aplicata va ramane inscrisa in cazierul judiciar chiar daca a intervenit prescriptia executariia acesteia.Veti putea formula o cerere de reabilitare judecatoreasca dupa 5 ani de la data la care aceasta s-a prescris , mai exact in anul 2012 ziua x luna x nu vi le pot indica pnetru ca nu le stiu In principiu , 5 ani de la data la care hotararea prin care s-a constatat prescrisa executarea pedepsei a ramas definitiva.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen de incercare la pedeapsa cu suspendarea executarii User_nou123456 User_nou123456 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o parere. In decembrie 2008 am fost condamnat definitiv la 2 ani pedeapsa cu inchisoare cu suspendare si termen de incercare ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal vs vechiul cod penal xuser xuser Stiu ca se aplica legea ceea mai favorabila pentru inculpat dar intrebarea mea este cum se va calcula termenul de reabilitare? dupa noul cod penal sau dupa ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare andreea_dinu90 andreea_dinu90 O cunostinta de-a mea are 3 ani cu suspendare de la o fapta pe baza de complicitate intr-un fel as dorii sa stiu ,daca are 3 ani cu suspendare ,in cat timp ii ... (vezi toată discuția)