Buna ziua , as dori si eu o informatie sau un sfat daca se poate.
Vecinul ,eu ma lasat de buna voie pe pamant la el (am martori) iar acum mi-a spus sa-mi iau tot ce am pe pamant la el ,numai ca m-a last in primavara sa pun si gradina .Acum eu mi-am luat o parte din lucruri dar mai am cateva tevi si tot asa niste fiare si nu mi-a ajuns timpul pe care mi-a spus el .m-a filmat si a zis ca ma da in judecata pentru tulburare de posesie. ce pot sa fac in acest caz?
Daca a fost o conventie doar verbala, proprietarul face ceea ce crede de cuviinta cu prorietatea sa! Daca va considera ca i-ati tulburat posesia, are la indemana posibilitatea de a formula o plangere impotriva dvs.! In rest, luati-va lucrurile de pe terenul sau si asteptati sa vedeti ce se mai poate intampla.
atata timp cat terenul nu este proprietatea dvs. care prin lege si constitutie este aparata dansul poate sa faca ce doreste dar....si dvs. ..logic si normal aveti la indemana probe si dovezi (daca...le aveti normal) in cazul in care se va intampla sa va dea in judecata sau sa faca plangere pt. tulburare de posesie.
ps.
sa va spun o intamplare sa va dati seama ca DOAR proprietarul are drept pe pamantul lui fie ca altcineva statea..sta..inchiria sau mai stiu eu ce...
Un domn avea un antecontract cum ca i se va vinde un imobil si normal il avea si in posesie-legal- si omul inchiria cuiva. a venit un imputernicit al proprietarului sa-i dea pe chiriasi afara, acestia nedorind imputernicitul a inceput sa sparga geamurile pe acolo. Domnul care avea acte in regula ca urma sa i se vanda a facut plagere la politie pt. tulburare de posesie pt ca imobilul era in posesia lui...si...NU a avut nimeni ce sa-i faca procuratorului deoarece il reprezenta pe proprietar...deci....aveti grija...cu dreptul de proprietate nu e de glumit si legea e de partea proprietarului (oricate probe a avut acel domn...).
multa bafta!