avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trebuie platita pensia alimentara in luna in care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trebuie platita pensia alimentara in luna in care copiii sunt la mine?

In dispozitivul sentintei de divort scrie ca pensia se plateste lunar si ca am dreptul in vacanta de vara ca o luna copiii sa stea la mine. Trebuie sa platesc pensia pe aceasta luna?
Va multumesc,
Dan
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 16:41, 2 Iulie 2010
nu, prin faptul ca se afla la dv. ii acordati intretinerea direct, efectiv.
Asa cum ati mentionat si dvs, pensia de intretinere trebuie achitata lunar.
Daca considerati ca nu trebuie achitata in lunile de vacanta, cat timp minorul isi petrece timpul impreuna cu dvs, singura posibilitate este intelegerea cu fosta dvs sotie in acesta privinta.
Din practica instantelor judecatoresti, atat cat am citit eu, s-a apreciat ca pensia de intretinere trebuie pltita si in aceste perioade, motivat de faptul ca aceste sume sunt destinate cresterii si educarii minorului, si oricum, cuantumul platit de parintele caruia nu i-a fost incredintat este mult prea mic fata de necesitatile minorului.
O cu totul alta situatie este in cazul in care minorul locuieste mai multe luni la parintele caruia nu i-a fost incredintat.
Av. Mihai Vaduva
ca sa inteleaga user-ul de unde apare diferenta de opinii intre consultanti - ei bine, ea se datoreaza faptului ca nu exista un text expres de lege in materie, ceea ce inseamna ca juristii interpreteaza in moduri diferite, dupa propria gandire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in germania ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si ... (vezi toată discuția)
Divortul mrcryss mrcryss buna seara as avea si eu 2 intrebari. sunt casatorita am un baietel de 5 ani si 7 luni vreau sa divortez de sotul meu datorita faptului ca imi este infidel de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara! magonel magonel se poate obtine pensie alimentara fara divort? (vezi toată discuția)