avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestare decizie incetare CIM art.79 alin 7
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestare decizie incetare CIM art.79 alin 7

Buna ziua,

In urma unor probleme de comunicare/intelegere intre mine si angajator, mi s-a sugerat demisia, si am acceptat situatia (am preferat sa scap de ei). Dupa demisia mea, pana sa se termine perioada de preaviz mi s-a intocmit proces verbal de predare pentru: banii pe ziua respectiva, cheile biroului si telefonul de servici. Cand mi-am cerut drepturile salariale, am fost amanat pana in panzele albe. Acum am primit pe mail de la contabil decizia de incetare a CIM cu art. 79 alin. (7) unde declara ca mi-am luat drepturile salariale pe concediu (fapt neadevarat), ca nu am predat gestiunea si nu am facut nota de lichidare. Aici trebuie precizat faptul ca fisa postului nu mi-a fost intocmita decat dupa ce mi-am dat demisia (si bineinteles fisa postului era plina de obligatii cu care nu eram de acord).

Acum eu as face o contestatie, din moment ce nu eu am renuntat la preaviz, ci angajatorul nu mi-au permis sa mai lucrez, si nici nu a binevoit sa imi dea drepturile salariale.

Credeti ca as avea castig de cauza, tinand cont ca respectivul angajator este avocat, contabilul nu a vrut sa colaboreze cu mine (nici nu imi raspunde la telefon) si eu nu am decat mailurile schimbate cu ei si procesele verbale? Pot sa apelez la un avocat din oficiu, sau sa cer cheltuieli de judecata?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 3 Iulie 2010
indicarea in mod vadit eronat a instantei competente poate duce la nulitatea absoluta a deciziei ( a se vedea si art. 62( 2) art. 76 c. mun. )
Articolele 62 si 76 se refera la concediere, pe cand in cazul meu, eu mi-am dat demisia si ei trebuiau sa imi inchida CIM, asa ca nu stiu daca se poate aplica.

Chiar, stiti cumva in cate zile de la demisie/incheiere a preavizului trebuia sa mi se inchida contractul?
Art.4 alin.2 din decretul nr.92/1976 dipsune ca , la incetarea activitatii sau in caz de transferare, carnetul de munca se inmineaza titularului, completat cu toate inscrierile la zi.
In practica, termenul de eliberare a carnetului de munca este condtionat de perioada in care este completat si inchis sau certificat de catre ITM ...la Bucuresti termenul este de maxim 3 sapt ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie art.79 ioan-s ioan-s Buna seara. Am plecat de la vechiul loc de munca prin demisie fara preaviz iar pe decizia de incetare apare art.79 alin 1 . Ma intereseaza daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
Imi pot apara drepturile mele legale impotriva angajatorului?si cum? simonanna simonanna Buna,ajutati-ma si pe mine.Am lucrat la o firma privata ca gestionara de depozit cu un salariu de 720ron pe contractul de munca,iar in realitate primeam ... (vezi toată discuția)