Sunt inca casatorit (urmeaza a se pronunta divortul in urmatoarele luni) iar ex-sotia a intentat procedura de partaj. imobilul format din 762 mp si o casa la rosu fara acoperis au fost dobandite de mine in 2008 prin mostenire.tot in 2008 am vandut o parte din gradina fara a fi nevoie de semnatura sotiei. Ea solicita parte din casa la ''rosu'' motivand ca a fost construita in timpul casniciei.banii pentru casa sunt banii obtinuti din vanzarea gradinii . in ultimii 4-5 ani ea nu a lucrat niciunde.
are dreptul sa obtina ceva sau nu ?
si ca sa fie totul complet , mi-a interzis sa mai vad copii (o fetita si un baietel)
pana la pronuntarea sentintei mai am vreo sansa sa ii vad ?
Daca are probe ca a contribuit la constructie, poate obtine ceva.
Si despre minori, in timpul procesului puteti face cerere de ordonanta presedintiala, sa nu stati fara sa ii vedeti pana se finalizeaza procesul.
1. fiind mostenire nu face parte din masa succesorala. Daca ati construit casa in timpul casatoriei, poate solicita partea ei de contributie. Va trebui sa dovediti ca nu a avut nici o contributie dat fiind ca banii pentru constructie provin din vanzarea radinii.
2. puteti introduce o actiune de stabilire proram vizita pe parcursul divortului.
Ar fi bine sa consultati un avocat.
Potrivit art.31lit.b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie , afara numai daca dispunatorul a pevazut ca ele sa fie comune sunt bunuri proprii.
Apoi, potrivit art.31 lit.f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare este tot bun propriu.
Concluzie:terenul cat si casa sunt bunuri proprii si daca veti face dovada ca banii obtinuri din vanzarea gradinii au fost investiti in achizitionarea casei aceasta nu va avea nici un drept.
Pentru aceasta este necesar sa contactati avocat pentru a va consilia in procesul de partaj, pentru ca trebuiesc efectuate probe temeinice pentru a dovedi cele afirmate mai sus.
In ceea ce priveste vizitarea minorilor, daca nu ati formulat o cerere in cadrul procesului de divort in acest sens, aveti la indemana posibilitatea formularii unei ordonante presedintiale paralel cu o actiune de vizitare pe dreptul comun.
Pentru prima varianta- ordonanta este nesar sa dovediti 3 conditii prev. de art.581 c.proc.civ. si anume urgenta, vremelnicia si neprejudecarea fondului.;)
Divort
cristian8086
Buna ziua,
As dori si eu cateva sfaturi prvind un proces de divort.Sunt casatorit si am un baietel de 4 ani.Sotia a decis acum o luna sa ia copilul si sa se ... (vezi toată discuția)