avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datornici in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datornici in bloc

stau intr-un bl in care avem 3 restantieri,cel mai mare are o suta si de mil,l-a dat in judecata dar nu se poate face nk pt ca CICA daca nu avem presedinte de bl(avem doar admin)nu se poate inainta procedurile........
este vreo cale sa ii dam afara ?!sa ne recuperam banii(mai avem putin si ramanem si fara apa ,caldura nu am avut)
nu vrea nimeni sa se implice ,sa fie presedinte..........#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:11, 26 Iulie 2010
anghel elena a scris:

nu e ap lor,este in chirie la stat

Pai aveti proprietarul: statul. Un membru al comitetului sa fie insarcinat de comitet sa va reprezinte in instanta impotriva proprietarului.
Dar e mai bine ca membrii comitetului sa apeleze la un avocat care sa va reprezinte in instanta, pentru ca, in mod sigur, proprietarul va trimite in instanta juristul sau.
am vb cu d admin si mi-a spus ca i-a dat in judecata si ca primaria a zis ca nu le poate face nk ca lor le plateste chiria!
chiar e posibila asemenea nesimtire?!
Daca primaria este proprietarul apartamentului, actiunea judecatoreasca se indreapta impotriva proprietarului, adica a primariei.

Legea 230/2007
Art 50:
Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Armenteros, utilizator
Locatarii nu sunt proprietari, sunt chiriasi ai primariei.
Nu se pot constitui in asociatie de proprietari. In cel mai bun caz se pot asocia intr-una "de chiriasi" care sa-si apere drepturile fata de proprietarul cladirii.
Chemati in instanta Primaria pentru ca proprietarul de drept este primaria si de fapt ea este cea care trebuie sa achite taxele pentru intretinerea imobilului ( Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu).
Conform Legii 230/2007 comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari poate cere in instanta impunerea privilegiului imobiliar asupra apartamentului cu datorii.
Astfel Legea 230/2007 la Art. 50 specifica. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.
Art. 51. - (1) Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
(2) Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.
(3) Operatiunile de publicitate imobiliara privitoare la privilegiul prevazut la alin. (1) si (2) sunt scutite de taxa de timbru.
Deci trebuie doar sa aveti ceva vointa si timp iar situatia s-ar putea rezolva.
Astfel de procese sint cistigate foarte rapid in instanta.
Privilegiul imobiliar poate fi solicitat de orice persoana imputernicita de Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari.
Cu stima.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
lustelu, utilizator

Alte discuții în legătură

Poate asociatia de proprietari sa instituie privilegiu imobiliar asupra altui imobil decat cel care are datorii fata de asociatie? znicolae9 znicolae9 In asociatia noastra exista un datornic cu restanta mare la intretinere. Din pacate nu am actionat cu promptitudine si ap . cu datorii a fost vandut la ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias al primariei cu restante de 25000 lei ron la intretinere ContSters59585 ContSters59585 Buna ziua si multumesc anticipat pentru orice ajutor sau lamurire in situatia de mai jos. Cazul este destul de intortochiat si voi incerca sa fiu cat mai ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar petre_marian petre_marian buna dimineata.as dori sa stiu daca presedintele unei asociatii de locatari poate sa inscrie un privilegiu imobiliar (vezi toată discuția)