avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara
/tatal este italian si a decedat de curand in Italia- locuiesc de 5 ani in Romania -nu pot merge in italia sa fac succesiunea
vreau sa stiu ce se intampla cu bunurile imobile?
daca are credite la banci de care eu nu stiu ma pot implica pe mine bancile in ceva?--ma pot trezi data in judecata?
mentionez ca are frati si surori care ma ameninta ca ma vor cauta bancile si ca sa renunt la mostenire in favoarea lor si daca fac asta ei vor rezolva problemele care sunt acolo-ce ma sfatuiti sa fac?
uitasem sa spun ca nu am nici un act nimic si nu stiu nici ce a ramas si rudele de acolo nu vor sa-mi spuna nimic au zis sa-mi angajez un avocat care sa rezolve cu mostenirea
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
ContSters156373, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:38, 3 Iulie 2010
Nu stim care sunt legile din Italia in ceea ce priveste succesiunea.
Ar fi bine sa angajati un avocat italian care sa se ocupe.

Parerea mea este ca, daca rudele insista sa renuntati la succesiune, probabil au ei de castigat, ceea ce mi s-ar parea incorect.
Fiecare mostenitor, prin succesiune, primeste acelasi procent, atat din bunuri cat si din datoriile defunctului.Este imposibil sa primiti un raspuns exact, atata timp cat nu cunoasteti situatia exacta a bunurilor si datoriilor(creditelor) avute de sot la data decesului.Poate a avut si o asigurare de care rudele nu spun nimic, poate a avut un testament, etc.Cine poate sti decat intr-adevar un avocat angajat sa va reprezinte. Puteti sa-l gasiti acolo, sau aici in Romania.
daca nu accept succesiunea ce se intampla? si cum se face asta ?-stiu ca termenul e de un an de zile pt acceptare?
nu ar trebui sa ma instiinteze cineva de masa succesorala/
Cautati in forum. Am vazut o doamna avocat care practica in comunitate in special Italia. Dinsa va poate lamurii cel mai bine.Din cite am vazut eu are cabinet in tara respectiva. Multa bafta!
julius.jr a scris:

Cautati in forum. Am vazut o doamna avocat care practica in comunitate in special Italia. Dinsa va poate lamurii cel mai bine.Din cite am vazut eu are cabinet in tara respectiva. Multa bafta!

Sau aici:www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata datoriilor defunctului CHANEL CHANEL O persoana decedata a ramas cu datorii neachitate la banci . Nu are copii si nici sot . Este posibil / legal ca bancile sa-si recupereze creantele de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata, rezident in italia ioana-otilia ioana-otilia buna-ziua. am si eu o intrebare, privind succesiunea dupa tata, rezident in italia. parintii mei au divortat, in timpul casatoriei au avut 2 copii, unul din ei ... (vezi toată discuția)
Datorii mostenite carastefan carastefan Daca aman succesiunea pana la prescrierea datoriilor defunctului catre banci, pot scapa de plata datoriilor? Ce alte consecinte mai are amanarea (3 ani) a ... (vezi toată discuția)