avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa tata, rezident in italia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa tata, rezident in italia

buna-ziua. am si eu o intrebare, privind succesiunea dupa tata, rezident in italia. parintii mei au divortat, in timpul casatoriei au avut 2 copii, unul din ei fiind eu. au divortat, tata recasatorindu-se in romania cu o romanca in 2006. au cumparat casa, pe imprumut bancar in 2007 daca tin bine minte.tata a decedat luna trecuta, in romania, iar acum se pune problema succesiunii. sora mea si cu mine, neavand posibilitatea financiara sa mergem in italia sa ne ocupam de acte si toate demersurile, am convenit cu sotia tatalui sa se ocupe ea. ne este teama sa nu ne joace murdar. nu e "avere" ceea ce a lasat tata, dar e munca lui de-o viata. am inteles de la sotia lui ca in termen de la 3 luni maxim de la deces, noi toate trebuie sa decidem daca dorim sau nu sa acceptam ceea ce avea tata.mi se pare ciudat totul, deoarece am citit pe net ca succesiunea se face in termen de un an de la deces. ca sa revenim la bunuri: "in joc" sunt casa, neplatita inca (mai sunt de plata 93.000 euro), masina platita integral. tata aea in derulare un proces cu fostul angajator, de unde ar primiii 15.000 euro, si un alt proces cu ctatul italian in legatura cu permisul. sotia lui ne-a spus ca, casa o ia automat banca, iar valoarea totala a bunurilor ramase, plus alte castiguri de pe urma procesului cu fostul angajator, nu echivaleaza nicidecum "castigul" sau mostenirea noastra. va rog spuneti-mi ce am putea face, deoarece nu am vrea sa ramanem fara nimic, chiar daca e vorba mai mult de valoare sentimentala. se poate ca ea sa ne fi mintit si sa ne faca sa renuntam la drepturile noastra pentru a ramane cu tot ce avea tata?ne preseaza sa ii dam un raspuns in legatura cu decizia noastra, asa ca va rog din suflet, raspundeti-mi cat mai repede, sa stim ce e de facut. multumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 12:46, 23 Iunie 2014
Situatia e destul de complicata, piata imobiliara a ,,cazut" si in Italia, e posibil ca vanzarea imobilului sa nu acopere datoria catre banca. Problema d-voastra cea mai mare e lipsa banilor. Daca ati avea bani, ati merge in Italia, ati afla de la primaria localitatii de resedinta bunurile ramase (imobil, autoturism), ati consulta un notar sau un avocat si astfel ati afla ce drepturi aveti potrivit legii italiene. Banuiesc ca nu vorbiti limba italiana, daca o vorbiti puteti posta pe un site italian, ceva in genul avocatnet.ro si probabil ca ati gasi pe cineva sa va indrume. Sau ati pute scrie unei case de avocatura, mai fac gesturi umanitare. Pana una-alta cereti dezbaterea succesiunii pt. mostenirea din Romania.
Va dau o adresa [ link extern ] /
Sunt niste avocati romani stabiliti in Italia, amanunte gasiti pe pagina lor; e in romana
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
tata nu are nici un bun in romania, el fiind plecat din tara in 1994. aici nu a mai ramas nimic. am vorbit azi cu sotia lui si a zis ca imprumutul facut la banca pentru casa, nu are asigurare. noi am intrat in criza te timp deoarece urmeaza sa primim sentinta in urma procesului ce e in desfasurare cu fostul angajator, ai asa tot timpul acela de un an, se reduce la 3 luni, dintre care au mai ramas 2, dar si alea se injumatatesc deoarece acolo, tot ce inseamna avocatura si tribunale, intra in concediu in august. ea( sotia ) imi tot spune ca renunta la tot, si ca nu o intereseaza nimic din ce a avut tata.
Ati trimis e-mail sau ati telefonat la avocatii romani din Italia? Sunt membri ai Baroului din Roma, deci stiu legislatia italiana. Ati consultat un notar de aici, din Romania, sa va explice ce inseamna ,,succesiune"? Tatal nu a lasat nimic in Romania (desi nu aveti de unde sti cu exactitate!), dar stiti ce va poate aduce viitorul?
Nu puteti face multe, dar faceti macar ce puteti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea in italia ContSters156373 ContSters156373 tatal/ cetatean italian, a decedat de curand si a ramas ca mostenire un imobil, pentru care inca mai avea debite la banca. inteleg ca acceptand succesiunea, ... (vezi toată discuția)
Partaj gena_b gena_b Va prezint situatia prietenului meu: el a cumparat impreuna cu sotia un apartament ,prin banca. Intre timp,aceasta s-a separat de sot(legal dupa legea din ... (vezi toată discuția)
Ultima sotie a tatalui meu decedat refuza sa ne dea noua, copiilor lui, bunurile lui personale (fotografii, acte, carti, obiecte de imbracaminte) Mitra Mitra Tatal meu a avut in total doi copii cu prima lui sotie, mama mea. Cind tata a decedat, anul trecut, era casatorit cu o doamna de 75 de ani care nu are nici un ... (vezi toată discuția)