avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Extradarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Extradarea

Arestat in Italia pt.o fapta savarsita in anul 2000 (16 ani).A executat 10 luni de arest preventiv in Italia in asteptarea extradarii.Am deschis proces ca sa fie luata in calcul perioada arestului efectuat (10 luni ).SENTINTA DATA AFOST IN FAVOAREA NOASTRA,a fost recunoscuta durata arestului de catre tribunalul x.Dupa o saptamana am avut surpriza amara,Parchetul a facut recurs .As vrea sa stiu cum este posibil,si daca asta este procedura in sistemul judiciar din Romania.Precizez ca persoana in cauza ,nu are antecedente,are o fam.stabilita in Italia de 8 ani ,lucreaza cu documente in regula de 5 ani .Acum este in Rom.I-au dat 1,9luni pt.2cartoane de tig.care au fost recuperate.La ora actuala a facut 1,1luna.CINE STIE ,SA-MI RASPUNDA VA ROG.Sint disperata.
Cel mai recent răspuns: marinella , utilizator 23:39, 13 Iulie 2010
Dupa judecarea recursului formulat de parchet,care are acest drept legal,de a-l formula,instanta de recurs va dispune,deci este o situatie prevazuta de lege si nu are nicio legatura cu problemele invocate de dvs.
a executat deja un an si o luna in romania sau cu perioada executata in italia in vederea extradarii ?
daca a executat doar in romania e o mare problema deoarece trebuie sa i se deduca si perioada din italia si atunci s-ar depasi cuantumul pedepsei in termen.
normal si legal acea perioada trebuie dedusa si nu inteleg care au fost motivele pentru care parchetul a declarat apel decat daca nu a fost dedusa perioada corecta sau cele 10 luni executate in italia nu au fost executate in vederea extradarii.
poate sa faca o cerere de studierea dosarului la tribunalul care va judeca apelul si sa vada motivele de apel ale parchetului ca sa poata formula apararea.
ar fi bine sa se fixeze un termen mai scurt deoarece peste doar o luna daca ar ramane definitiva hotararea pe contestatia la executare cel in cauza ar fi propozabil pentru a fi analizat in comisia de liberare conditionata din cadrul locului de detinere unde isi executa pedeapsa.
mi se pare totusi o perioada cam mare de stat in vederea extradarii ,de regula am vazut ca nu depaseau 2-4 luni.
succes
Raspuns,pt.Doberv.In Italia a executat 10 luni,si din 23martie este in arest in rom.Am avut un avocat f.bun in It.care a reusit sa-l retina cit mai mult timp posibil.Judecatori din IT.privesc si partea buna ,ca sa spunem asa,al pers,judecate,tinand cont de faptul ca sa intimplat acum 10ani,nu a mai savarsit nici un reat,are un servici cum am mai spus,si este o pers,onesta.Banuiesc ca nu este un caz extrem,toti tineri fac cate o prostie de care puoi le pare rau.Cat poate sa mai dureze ?Multumesc!
in mod normal dupa primul termen ar trebui sa se termine pentru ca toate actele banuiesc ca au sosit de la ministerul justitiei referitor la perioada executata in vederea extradarii dar fara a sti cum a motivat parchetul , nu stiu ce sa va zic.
Ai fost singura pers pina acum care mi-a explicat situatia in care ne aflam cat de cat clara.Actele de la Interpol au fost prezentate in instanta.Cine sa stabilit in It.si are un servici cu acte in reg.stie probabil ca aici pt.o problema pers.iti acorda 6luni de concediu fara plata pt.a-ti pastra locul de munca,de asta ma interesa cand se termina procesul.In august trebuie sa inceapa serv.expira termenul acordat.Conducerea stie situatia lui si sant alaturi de el.MII DE MULTUMIRI!!

Alte discuții în legătură

Arest la domiciliu verso arest preventiv.deducerea pedepsei CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Are cineva un precedent favorabil in sensul ca arestul domiciliar ( arestul executatat la domiciliu) se deduce din pedeapsa aplicata din considerentul ca, este ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)
Plingere la cedo popeye popeye cum pot sa fac o plingere la cedo in legatura cu o condamnare in lipsa si cu probe si martori falsi (vezi toată discuția)