Arestat in Italia pt.o fapta savarsita in anul 2000 (16 ani).A executat 10 luni de arest preventiv in Italia in asteptarea extradarii.Am deschis proces ca sa fie luata in calcul perioada arestului efectuat (10 luni ).SENTINTA DATA AFOST IN FAVOAREA NOASTRA,a fost recunoscuta durata arestului de catre tribunalul x.Dupa o saptamana am avut surpriza amara,Parchetul a facut recurs .As vrea sa stiu cum este posibil,si daca asta este procedura in sistemul judiciar din Romania.Precizez ca persoana in cauza ,nu are antecedente,are o fam.stabilita in Italia de 8 ani ,lucreaza cu documente in regula de 5 ani .Acum este in Rom.I-au dat 1,9luni pt.2cartoane de tig.care au fost recuperate.La ora actuala a facut 1,1luna.CINE STIE ,SA-MI RASPUNDA VA ROG.Sint disperata.
pacat ca avocatul din italia nu a luat in considerare si faptul ca cererea de deducere a pedepsei poate dura in romania pana peste termenul de liberare conditionata.
e o mare problema deoarece instantele sunt in vacanta si nu stiu daca v-a primi termen pana spre sfarsitul lui august si pana ramane definitiv ,pana este discutat in comisia de propuneri pentru liberare conditionata se poate duce spre sfarsitul lui septembrie.
succes
Pt.Doberv din 4 iulie,am fost in Rom.sa vorbesc cu av.In legatura cu rasp.din 4.07.In cazul asta nu este o incalcare grava a tratatelor facute de tarile UE.in ce priveste extradarea?
clar trebuie vazuta motivarea recursului formulat de parchet si apoi se poate vorbi despre asa ceva.
nu prea cred ca au facut recurs asa aiurea ci au un motiv anume si sigur este legat de perioada sau de cine a eliberat actele din care iesea perioada executata in vederea extradarii .
Eu dupa ti-am scris in msg.din 4/07,am fost in Rom.sa vorbesc cu av.Problema este ca pana la ora actuala nu avem nici hot.de la trib.care au dat rezultatul pozitiv ,si nici nu am vazut motivele pt.care parchetul a facut recurs.Av.mi-a spus ca nu a iesit nimic dar ma va anunta cand avem rez.Acum deschide un alt proces pt.eliberarea conditionata.Nici nu stiu ce sa mai cred.Am avut f.putin timp sa stau 2zile,si banuiesc ca asta a fost si motivul pt.care nu mi-a aratat absolut nici un doc.(intelegi ce vreau sa spun.Nu au nici un motiv,din cate am inteles ASTA ESTE PROCEDURA IN ROM.au sau nu motive p.m.trebuie sa faca recurs.
Am sa incerc sa scriu cat mai pe scurt cum a fost efectuata jud.acestui proces.In 2001 a fost chemat in instanta a recunoscut fapa ,a fost recuperat prejudiciul,si l-au lasat in libertate.In 2002 eu am plecat din tara.Av.care il aveam ne-a spus ca ia fost suspendata pedeapsa si ca nu este nici o problema ca el sa vina in Italia,pt.ca eu aveam pr.de sanatate,dar av.nu a precizat ca avea 3ani de libertate vigilata.procesul a continuat eram citati si nu ne gaseau.Cei cu care a facut fapta aveau si alte fapte in curs de jud.La proc.a fost si o condamnare pt.marturie mincinoasa din partea celui pagubit.Noi nu am stiut de toate astea pana in ziua in care au venit si l-au ridicat de acasa pt.ca avea mandat int.de captura .Hotararea definitiva a fost in 2008 pt.ca noi nu am facut recurs ,nestiind de proces care a continuat 6ani.Si de la data de 3/06/2009 a inceput calvarul ca sa-i spun asa