Cum sa procedez.? In 22.04.2010 am incheiat cu ASIROM polita casco auto lesing. Am predat o copie a politiei la BCR Leasing-Pitesti si o copie la BCR asigurari(vechiul asigurator). Polita veche expira pe 29.05.2010.Polita noua este valabila incepancu data de 29.o4.2o1o.Cu factura ratei de leasing/iunie mi se factureaza si valoarea unei rate CASCO. Am refuzat la plata rata CAsco. si am platit rata auto. Cum sa procedez in continuare, legal , asfel incat sa nu platesc aceasta suma pe care nu o datorez?
Va multumesc anticipat,
Lenuta Bondoc adminisstator SC
mentionez ca auto leasing este pe pe rsoana juridica
La vechiul asigurator, nu era suficient sa-i predati/trimiteti polita noua ci sa si depuneti o cerere de reziliere a politei vechi(de la el).Daca plateati lunar rata casco, nu este nicio problema, neplatind ultima rata, polita se anuleaza de la sine.Daca insa, ati fi avut polita cu plata in rate trimestriale, ar fi trebuit sa solicitati si restituirea primei corespunzatoare perioadei dintre data cererii de reziliere si urmatoarea scadenta.Faptul ca v-a venit factura pentru polita veche, se datoreaza lipsei cererii de reziliere(este o formalitate necesara) Faptul ca nu ati platit rata, duce la acelasi rezultat(rezilierea politei).Pentru buna ordine, e bine sa notificati vechiul asigurator asupra situatiei (cererea de reziliere motivata).