Ginerele meu a fost casatorit pana acum de doua ori. Dupa primul divort, acesta s-a recasatorit si de putin timp sotia sa a murit. Din ambele casatorii au rezultat doi copii: unul in prima casatorie (cu divort), iar al doilea in a doua casatorie. Dupa decesul ultimei sotii, apartamentul detinut de aceasta a fost impartit 3/4 in favoarea copilului si 1/4 in favoarea lui. La moartea ginerelui meu, as dori sa stiu daca cota de 1/4 care a dobandit-o din ultima casatorie prin mostenire va fi mostenita si de copilul care a rezultat din prima casatorie sau o va mosteni doar copilul din a doua casatorie, pentru ca apartamentul a fost dobandit de catre mama copilului din a doua casatorie, tot prin mostenire de la mine.
Multumesc.
Cota de 1/4 mostenita de ginerele dvs. se va imparti in cote egale intre cei doi copii ai sai.
Probabil ati vrut sa spuneti ca apartamentul l-ati vandut dvs. fiicei si nu ca l-a mostenit de la dvs. :D
Sugerati-i sa-si vanda cota celui de-al doilea copil (nepotul dvs.)..cine stie? poate vrea.
cu stima
av.M.Hornea
Mostenire apartament
oticamy
Buna ziua,
Matusa mea (sora bunicii mele) are un apartament si nu are copii. A fost casatorita dar a divortat acum vreo 30 de ani. Matusa si bunica au mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune
mocanuvalentin
Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)