Buna ziua,
Am o problema grava. Am avut un credit la una din banci, l-am achitat, insa ei sustin ca am niste penalizari de platit. In momentul de fata nu lucrez in tara iar salariul pe care il primesc aici este virat in tara intr-un cont pe numele meu la o alta banca. Banca la care am avut credit a pus poprire pe salariul meu - integral - intrucat ei vor sa-si recupereze "asa zisele penalitati". In momentul de fata salariul meu este blocat, nu am nici eu acces la el. Conform carei legi au ei dreptul sa-mi opreasca tot salariul si ce pot face in conditiile in care eu nu am concediu, nu am cum sa ajung in tara si daca sunt nevoita sa ajung pot pierde contractul pe care il am in acest moment. Nu pot lua legatura cu ei decat telefonic.Mentionez ca datoria pe care ei sustin ca o am este de 6700 lei(probabil genul de penalitati instituite de recuperatori) iar salariul meu este de 1200 de euro. Au voie sa-mi blocheze tot salariul sau nu? Si daca nu, cum pot sa-i atac? Va multumesc pentru orice sfat care-mi poate fi de ajutor.
Ei au inceput procedura executarii silite impotriva dvs. Poprirea pe conturi este o masura asiguratorie, ce se ia in baza unui titlu executoriu. Salariul il pot retine in limita a 1/3 din cuantum, in cazuri exceptionale doar, pot retine pana la 1/2 din el. Ati primit somatie, anterior blocarii contului?