avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitatii

ma numesc dorobantu robert.....am train in concubinaj cu o fata, a carei mama e jurista si din aceasta relatie sa nascut o fetita care acum are 9 luni....mama prietenei mele si mama copilului nu mau lasat sa recunosc copilul care este si al meu din dovezile(poze)care le am si chiar inscrisuri...eu...subsemnatul doresc sa o chem in instanta pe mama ptr a imi castiga dreptul de recunoastere a paternitatii ptr ca la momentul acesta exista linia pe certificatul copilului in dreptul tatalui si eu nici macar la telefon nu pot sti despre copilul meu..ptr ca refuza total sa stiu ceva despre copilul meu si nu vrea sub nici o forma sa imi pot vedea fetita...cine ma poate ajuta in acest sens ma poate gasi la 0761.454.303..sau alexzander27 id de mes..multumesc mult
pina la urma ce sanse pot avea..ptr ca am poze de la nasterea copilului din a 2a zi a copilului....ce sa fac acum?sa cred ca ea a vrut un copil si atat? ca si-a batut joc de mine,de copil si familia mea?cum sa pot lasa asa fara nici un rezultat,chair nu ma poate ajuta nimeni...????nu imi vine sa cred....am poze de la nastere..poze cu ea si cu copilul...poze numai cu copilul..si nu vb de 2 -3 poze....vorbesc de 70 -80 de poze..nici asta nu are nici o importanta....ca mama copilului a luat-o razna si asi bate joc de un copil si de mine..numai pun familia mea..dar totusi ..citim pe net..ca femeia cheama tatal sau barabtu in instanta si la mine e tocmai invers...si legea nu imi ofera absolut nimik....decit poate sa asi puna intrebarea....ce femeie intreaga la minte asi poate alunga tatal de linga copil?..ce are femeia aia in cap?..e clar ca are o problema ...si se bucura si doarme linistita ca are copilul linie pe certificat si ca e masa jurista...cum se poate asa ceva?,,oameni sintem nu?...ajungem sa ne folosimde copii si de o linie de pe certificat,chiar asa de rau am ajuns in tara asta?sa nu ai nici un drept ca tata sa iti poti recunoaste copilul...am fost la starea civila ..si imi spune sa o dau in judecata ..nu te ajuta nimeni cu nimik...chiar nu este nimeni cu suflet sa ma poata ajuta?nu imi vine sa cred...ar putea fi copilul dvs in locul meu ..ce ati face oare?ati sta cu mana in san...sau va-ti speria ca masa e jurista?si ca nu are cap,minte si nici suflet...nu se poate asa ceva..mie imi este dor de fata mea...sun la mama copilului si ea imi inchide....botezu la facut fara mine...tot din cauza masii...pai acum din cauza masii..nu imi pot vedea copilul...ca ai baga legea pe gat...ai spune ...lasa mama ca nu are ce sa iti faca...chiar asa?nu am nici un drept?si eu am ramas poze..de asta am facut un copil sa ma uit doar la poze....ce sa mai zic..nu stiu daca cazu meu va impresionat cu ceva...dar sa ajung sa ma folosesc de un copil...eu unu in secunda 2 mas lua de mana singur si ma arunc in Dambovita de cretin ce sint..pe bune....si eu daca aveam copilul ma durea undeva de ea...dar nu il am..si ma lupt sa il pot vedea ...ptr ca ea ai spune ....tactu e mort ..ptr ca asa o invata mama ei jurista....pe bune mie sila ca traiesc si ca am ajuns sa cunosc asa ceva in viata asta de 2 lei....va multumesc ptr raspunsuri !
alexzander27 a scris:

am fost la starea civila ..si imi spune sa o dau in judecata ..nu te ajuta nimeni cu nimik...

Exact ce spuneam...
Fara acordul ei, fara declaratia mamei prin care recunoaste ca dvs sunteti tatal copilului nu puteti face nimic la starea civila ! Faptul ca aveti "80 de poze" cu fiica dvs nu demonstreaza ca sunteti si tatal ei ! Puteti fi oricine: unchi, frate, coleg, prieten !
Mai departe, doamnele si domnii avocati de pe acest forum, va pot sfatui ce pasi aveti de urmat si care va sunt sansele in aceasta situatie ! Sau mergeti la un cabinet de avocatura si cereti o consultatie. Dupa o discutie fata in fata cu un avocat cu siguranta veti primi raspunsuri ferme la intrebarile dvs !
Mult succes !:luck:
Raluca T a scris:

legally a scris:

@raluca T., putem afla si noi de ce nu credeti ?

Dupa spusele domnului, nu cred ca va fi "onorat" de prezenta mamei minorului si nici nu va obtine declaratia acesteia prin care recunoaste ca dansul este tatal copilului !
Sau oricine se poate prezenta oricum la starea civila sa recunoasca diversi copii care au liniuta in dreptul tatalui ? Doar asa cu niste poze si banuind ca poate sunt ei tatii ? Fara acordul si declaratia mamei ?

Nu este nevoie de acordul mamei ... Daca tatal recunoaste copilul, mama poate depune o actiune in instanta pentru tagada paternitatii .
Conform legii recunoasterea copilului poate fi facuta in mod voluntar, la astarea civila, prin act autentic , prin testament.
Parerea mea este sa faceti recunoasterea prin act autentic, cu acest act sa demarati o actiune in instanta , sa depuneti toate mijloacele de proba pe care le detineti , sa nominalizati martorii care cunoasc relatia avuta cu mama copilului, sa o chemati pe mama la interogatoriu. Daca actiunea va va fi admisa, daca instanta va stabili ca sunteti tatal, mama nu are decat sa conteste recunoasterea de paternitate. In aceasta situatie va fi necesara testarea adn, care va releva ca sunteti tatal bilogic. Cam asa vad eu lucrurile si nu vad de ce nu isi poate si un tata cere drepturile , mai ales, tinand cont ca este interesul copilului sa aiba stabilita filiatia de ambii parinti.
Cunoasteti numele copilului? Mergeti la stare civila cu toate datele pe care le stiti despre copil, cum il cheama, CNP, orice, numele mamei... si dato declaratia de recunoastere!
E mai ieftin la stare civila ca la notar si va indruma angajatii de acolo.

Apoi, pentru program vizita faceti actiune in instanta.
Nu e nevoie sa spuna mama ca dv. sunteti tatal, nu ne intereseaza parerea ei la recunoasterea voluntara.
Ma tem ca va fi nevoie de un avocat insa pentru instanta, macar sa discutati cu unul si sa hotarati ce anume sa cereti. Actiune in instanta pentru recunoastere din partea dv. e lipsita de interes.
Succes!

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate sau contestare recunoastere filiatie. dandanaua dandanaua Un barbat recunoaste la starea civila un copil nascut de o femeie cu care a avut relatii extraconjugale. Copilul este recunoscut de acest barbat la momentul ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului si modificarea certificatului de nastere ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am un copil in varsta de 3 anisori, sanatos si voinic. Cand l-am nascut nu a fost recunoscut de tata, pe certificatul de nastere fiind trecuta ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea unui copil major deja recunoscut de un alt tata dangeorgescu2014 dangeorgescu2014 Buna ziua, Ma adresez si eu forumului dvs cu urmatoarea problema. Sunt un barbat in varsta de 32 ani nascut in afara casatoriei si recunoscut de un ... (vezi toată discuția)