avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tagada paternitatii

ma numesc dorobantu robert.....am train in concubinaj cu o fata, a carei mama e jurista si din aceasta relatie sa nascut o fetita care acum are 9 luni....mama prietenei mele si mama copilului nu mau lasat sa recunosc copilul care este si al meu din dovezile(poze)care le am si chiar inscrisuri...eu...subsemnatul doresc sa o chem in instanta pe mama ptr a imi castiga dreptul de recunoastere a paternitatii ptr ca la momentul acesta exista linia pe certificatul copilului in dreptul tatalui si eu nici macar la telefon nu pot sti despre copilul meu..ptr ca refuza total sa stiu ceva despre copilul meu si nu vrea sub nici o forma sa imi pot vedea fetita...cine ma poate ajuta in acest sens ma poate gasi la 0761.454.303..sau alexzander27 id de mes..multumesc mult
L119/1996 Art. 44. - In actele de nastere si, atunci cand este cazul, in cele de casatorie sau de deces se inscriu mentiuni cu privire la modificarile intervenite in starea civila a persoanei, in urmatoarele cazuri:
a) stabilirea filiatiei prin recunoastere sau hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si incuviintarea purtarii numelui;

Art. 45. - Inscrierea mentiunii de stabilire a filiatiei pe actul de nastere si, dupa caz, de casatorie si de deces se face din oficiu sau la cererea celui interesat, pe baza actului de recunoastere intocmit potrivit legii sau a hotararii judecatoresti definitive si irevocabile. In situatia in care, ulterior, prin hotarare definitiva si irevocabila s-a incuviintat purtarea numelui de familie al parintelui fata de care s-a stabilit filiatia, mentiunea se inscrie si pe actele de nastere ale copiilor minori, iar in cazul copiilor majori, numai la cererea acestora.

Impartasesc opinia D-nei AVLIL in totalitate. Mergeti la Primarie(stare civila) si dati declaratiile necesare, apoi cereti-le sa inscrie mentiunile pe actul de nastere. Cu mentiunile inscrise mergeti in instanta pentru drepturile dumneavoastra.
In alta ordine de idei, ..grea problema...., eu cunosteam pana acum doar situatia inversa, adica anumiti barbati nu isi asumau responsabilitatea.
Mai rar barbati care sa se lupte ptr declararea copilului ,sunteti de admirat dle Alexander27.Presupun ca stiti ca va trebui sa platiti si pensie alimentara minorei,daca veti obtine ceea ce va doriti.Alti barbati nu stiu cum sa se eschiveze ,dar Dvs mergeti inainte. Frumos ! Multa bafta!Gabrielle Monique

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate sau contestare recunoastere filiatie. dandanaua dandanaua Un barbat recunoaste la starea civila un copil nascut de o femeie cu care a avut relatii extraconjugale. Copilul este recunoscut de acest barbat la momentul ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului si modificarea certificatului de nastere ContSters76364 ContSters76364 Buna ziua Am un copil in varsta de 3 anisori, sanatos si voinic. Cand l-am nascut nu a fost recunoscut de tata, pe certificatul de nastere fiind trecuta ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea unui copil major deja recunoscut de un alt tata dangeorgescu2014 dangeorgescu2014 Buna ziua, Ma adresez si eu forumului dvs cu urmatoarea problema. Sunt un barbat in varsta de 32 ani nascut in afara casatoriei si recunoscut de un ... (vezi toată discuția)