avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... acodarea de ajutoare sau indemnizatii la iesirea la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

acodarea de ajutoare sau indemnizatii la iesirea la pensie

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce se intelege prin "dupa caz" din cadrul articolului XI din Legea privind stabilirea unor masuri necesare in vederea restabiliri echilibrului bugetar.Acest articol spune:"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau,DUPA CAZ,indemnizatii la iesirea la pensie,retragere sau trecerea in rezerva" Mai concret.La iesirea la pensie ,cadrelor didactice li se acordau 2 salarii de incadrare,conform contractului colectiv de munca.Acum ele se acorda "dupa caz" ?!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:48, 4 Iulie 2010
Se pare ca nu se vor mai acorda deloc ... cred ca se refera la ce fel de ajutoare nu se mai acorda asa cum erau ele prevazute in alte acte normative.
Va referiti la art. 9 din Legea nr. 118/2010, nu la art. 11. Legiuitorul vrea sa spuna ca nu se mai acorda nimic la iesirea la pensie, indiferent daca se numesc indemnizatii sau ajutoare in legislatia specifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie la pensionare teo09 teo09 Buna ziua, Am doua cereri in care doua salariate au solicitat o indemnizatie egala cu doua salarii de baza avute in luna pensionarii conform contractului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii la iesirea la pensie lenusa1969 lenusa1969 La iesirea la pensie a unei secretare se scoala se mai dau salarii compensatorii? Stiu ca exista Legea 118/2010, care se aplica de la 03.07.2010: Art. 9. ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii StanciuM StanciuM Daca sunt pensionat medical M.Ap.N.din decembrie 2010 mai am vre-o sansa la salarii compensatorii.Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)