avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomniat pe blog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomniat pe blog

De cateva saptamani un individ ma calomniaza sistematic pe blog-ul sau personal. As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa ma apar PENAL/CIVIL. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:28, 7 Iulie 2010
daca calomniatorul este destul de inteligent,va fi foarte greu sa demonstrati ceva,in plus,eu personal nu cred ca plangerea va fi inregistrata daca nu mergeti insotit de un avocat.chiar daca se ajunge la cercetare penale,procurorul in cel mai rau caz,ii va da o amenda administrativa si SUP.iar in cicvil,nu stiu daca vi se va accepta cerere de daune.
In penal nu stiu cat succes veti avea, dar puteti incerca…
In civil aveti sanse a-l obliga sa “retracteze’ cele afirmate si / sau sa va dea dreptul la replica. Puteti cere si daune…

Orice persoana are libertate de exprimare dar aceasta libertate se opreste (si) acolo unde incepe dreptul celuilalt la propria imagine.
Prin imagine proprie se intelege acea “parere” creata prin relatiile sociale, ca o reflectare a ceea ce persoana vrea si lasa sa se vada, perceapa, reflecte despre ea (calitati, defecte, obiceiuri etc ) – nu se vrea o definitie, neaparat, dar pe aici…

Dreptul la imagine face parte din dreptul la viata – care este un drept fundamental:
Art. 2 al 1 Constitutia RO: Dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate.
Stiu, sunteti specialisti,d eaceea va si cer sfatul. De dumneavoastra ca si reprezentanti ai principiilor de drept tine evolutia dreptului ca si Stiinta sau metoda de oranduire sociala. inteleg de la dumneavoastra ca oricine poate fi supus denigrarii si dispretului public asa cum arata textele care jignesc, insulta si calomniaza-daca voi reusi sa dovedesc. Nu inteleg de ce, doar pentru faptul ca suportul de exprimare este internetul si nu viul grai sau presa scrisa cineva crede ca poate afirma orice?
Fiecare modificare de lege in tara sau afara cazuri, spete, intamplari dar si decizii si sentinte in premiera, care au creat precedent in jurisprudenta au facut ca principiile de drept si modul in care sunt ele interpretate sa evolueze. Trebuie sa fie o solutie nu atat pentru mine-intr-o zi se vor termina cat pentru oricare dintre dumneavoastra care v-ati regasi intr-o asemenea situatie. Ce se intampla daca ceea ce scrie acolo sunt calomnii
exprimare agresiva, murdara, calomnioasa, ... nu pot sa ma apar accesul la site este al lui.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
DISCREET SECURITY, Alte profesii
Tocmai v-am spus ca art 2 din Constitutia Romaniei va da dreptate.
Restul depinde de dv si de modul cum reusiti sa administrati probele in instanta... Depinde de cum reusiti sa argumentati... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)
Actiune in interdictie neprobata impotriva mea eusaisapte eusaisapte A introdus o actiune in interdictie neprobata imoptriva mea, adica trebuia sa faca dovada ca sunt alienat mintal, ceea ce reiese ca e reclamantul dupa cum ... (vezi toată discuția)
Pot arunca cu noroi printr-un site? gotic gotic Ideea este relativ simpla si cred ca sau lovit de ea multi oameni, am fost intr-un restaurant cu niste prieteni si a fost ingrozitor din mai multe puncte de ... (vezi toată discuția)