avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... respingerea cererii de anulare a somatiei de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

respingerea cererii de anulare a somatiei de plata

Buna ziua, am si eu o intrebare.
Ce posibilitati mai are debitorul in cazul in care cererea de anulare a ordonantei care continea somatia de plata a fost respinsa?
(daca calculele privind creantele sunte gresite?)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters9087 , utilizator 12:23, 5 Iulie 2007
Fiti mai explicit.
firma x restanta la plata chiriei catre firma y pt mai multe luni. Ulterior intervine un acord cu privire la plata esalonata a debitului in 4 transe in decurs de 2 luni. x nu plateste in totalitate datoria. y obtine prin somatie de plata obligarea firmei x la plata datoriilor + penalitati. Penalitatiile sunt calculate de la data emiterii facturilor.( Avand in vedere acordul intervenit nu ar trebui ca penalitatiile sa fie calculatye de la expirarea termenelor din acord?) x formuleaza cerere in anulare a ordonantei privind somatia de plata care este respinsa.
Acordul intra in vigoare daca se respecta. Insa, pentru nerespectarea acestuia , sigur ca se ia in calcul de la primele debite. Puteti face si recurs. Puteti astepta sa inceapa executarea silita si aveti 2 cai : intoarcerea sau oprirea executarii si contestarea titlului executoriu (modul de calcul). Sau puteti incheia un nou acord , facand plata si cazand la intelegere cu creditorul despre penalitati. Corect vorbind, daca cineva datoreaza trebuie sa plateasca .
se poate face recurs?
art 8 (5) OG 5/2001 "Hotararea prin care a fost respinsa cererea in anulare este irevocabila"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila cec florinx63 florinx63 Buna ziua. Am o intrebare cu privire la o fila CEC. Firma la care sunt eu angajat (nu sunt administratorul firmei) si unde numai eu am drept de semnatura in ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata-contestatie la executare penalitati de intarziere gabrieladina gabrieladina In 2011, am recurs la procedura somatiei de plata in vederea recuperarii unei datorii, solicitand totodata instantei sa ne acorde si penalitati de intarziere ... (vezi toată discuția)
Executare silita cameliabucur1 cameliabucur1 Buna ziua! Va rog sa mi explicati si mie ce pot face in cazul in care nu am nici un venit sau bun , proprietatea personala, dar am primit o somatie pentru ... (vezi toată discuția)