Buna ziua, am si eu o intrebare.
Ce posibilitati mai are debitorul in cazul in care cererea de anulare a ordonantei care continea somatia de plata a fost respinsa?
(daca calculele privind creantele sunte gresite?)
Va multumesc!
firma x restanta la plata chiriei catre firma y pt mai multe luni. Ulterior intervine un acord cu privire la plata esalonata a debitului in 4 transe in decurs de 2 luni. x nu plateste in totalitate datoria. y obtine prin somatie de plata obligarea firmei x la plata datoriilor + penalitati. Penalitatiile sunt calculate de la data emiterii facturilor.( Avand in vedere acordul intervenit nu ar trebui ca penalitatiile sa fie calculatye de la expirarea termenelor din acord?) x formuleaza cerere in anulare a ordonantei privind somatia de plata care este respinsa.
Acordul intra in vigoare daca se respecta. Insa, pentru nerespectarea acestuia , sigur ca se ia in calcul de la primele debite. Puteti face si recurs. Puteti astepta sa inceapa executarea silita si aveti 2 cai : intoarcerea sau oprirea executarii si contestarea titlului executoriu (modul de calcul). Sau puteti incheia un nou acord , facand plata si cazand la intelegere cu creditorul despre penalitati. Corect vorbind, daca cineva datoreaza trebuie sa plateasca .
se poate face recurs?
art 8 (5) OG 5/2001 "Hotararea prin care a fost respinsa cererea in anulare este irevocabila"
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Fila cec
florinx63
Buna ziua. Am o intrebare cu privire la o fila CEC. Firma la care sunt eu angajat (nu sunt administratorul firmei) si unde numai eu am drept de semnatura in ... (vezi toată discuția)