avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie de plata-contestatie la executare penalitati ...
Discuție deschisă în Executare silită

somatie de plata-contestatie la executare penalitati de intarziere

In 2011, am recurs la procedura somatiei de plata in vederea recuperarii unei datorii, solicitand totodata instantei sa ne acorde si penalitati de intarziere de 0,7% conform precizarilor de pe facturile fiscale. Instanta ne-a dat castig de cauza cu privire la aceasta cauza. Paratul a contestat hotararea instantei prin cerere in anulare, nerecunoscand debitul si precizand ca penalitatile de intarziere acordate in baza simplelor precizari de pe facturile fiscale sunt acordate nelegal. Instanta a respins cererea in anulare a paratului. Am recurs la executare silita, iar in cursul executarii debitorul a facut contestatie la executare, precizand ca penalitatile de intarziere sunt acordate in mod nejust de catre instanta, deoarece clauza penala continuta de factura fiscala este insuficienta in vederea acordarii penalizarilor, facand totodata referire la o decizie a CSJ din 2003. Debitorul mai precizeaza ca somatia de plata nu are autoritate de lucru judecat in ceea ce priveste fondul cauzei. Ce sanse are debitorul sa aiba castig de cauza?? Devreme ce debitorul a contestat penalizarile, iar instanta a respins contestatia lui, mai poate acesta sa recurga la o alta cale legala in vederea contestarii lor?
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 11:02, 7 Martie 2013
este adevarat ca nu are putere de lucru judecat dar el a formulat actiunea in anulare deci a avut posibilitatea sa isi sustina argumentele si instanta totusi nu le-a considerat intemeiate. nu prea are sanse in contestatia la executare, daca nu ar fi facut actiune in anulare ar fi putut invoca diverse in executare.....acum cam tarziu.....vrea doar sa traga de timp....daca nu a cerut suspendarea executarii mergeti mai departe cu ea daca a cerut-o vedeti sa depuna cautiunea pe care la final o puteti cere dvs pt pagube din intarzierea executarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati ContSters6135 ContSters6135 Am avut o somatie de plata in care, pe langa debit am solicitat si penalitati. Nu aveam contract cu debitoarea,dar avem o clauza pe factura unde se preciza ca, ... (vezi toată discuția)
Anulare forme de executare conelia anghel conelia anghel Anularea formelor de executare silita presupune si desfiintarea titlului executoriu - hotarare def. si irevoc. - (s-a solicitat prin contestarea executarii ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de anulare a somatiei de plata ContSters9087 ContSters9087 Buna ziua, am si eu o intrebare. Ce posibilitati mai are debitorul in cazul in care cererea de anulare a ordonantei care continea somatia de plata a fost ... (vezi toată discuția)