Buna ziua. Doresc o informatie in legatura cu o donatie pe care tatal meu doreste sa o faca copiilor mei minori. Mentionez ca sunt infiata de la varsta de 4 ani . Exista o alta varianta prin care copii mei pot deveni proprietari in afara contractului de vanzare-cumparare astfel incat decizia sa fie inatacabila intr-o instanta?
Se poate face contract de vanzare-cumparare catre minori, ar fi bine sa va treceti dvs. ca procurator de fonduri, sa nu se considere donatie, care poate fi atacata cu mai multe sanse.
Se poate face si donatie, dar nu e recomandabil, pt ca poate fi atacata de mostenitorii rezervatari ( dvs. si fratii/surorile daca aveti sau sotul/sotia supravietuitoare).
Daca nu aveti alti frati/surori si sotia tatalui consimte la acest act, nu are cine sa il atace.
De mentionat ca nu conteaza ca sunteti infiata, copilul adoptat are aceleasi drepturi ca un copil natural, nu exista diferente in fata legii, sunt egali.
Act
GCME
parinti mei au un apartament,tatal meu a avut un accident cerebral,si acum sau decis sa faca acte pe apartament nepoatei care are10 ani,.Cum pot sa i faca ... (vezi toată discuția)