Carui organism ar trebui sa ma adresez ca sa obtin informatii referitoare la despagubirile pentru proprietatile din Bulgaria? Bunica mea a facut o cerere in numele familiei sale.
Problema este ca, se pare, sora sa a primit banii, dar ea - nimic deocamdata. Spun "se pare" pentru ca nici sora despre care va vorbesc, nici ceilalti membri ai familiei nu confirma acest lucru.
Cu toate acestea, fiecare membru al familiei "s-a innoit" cu cate ceva (gresie si faianta pentru bucataria fiicei, masina de cusut pentru o nepoata, bicicleta pentru un stra-nepot, etc).
Asta in conditiile in care pana zilele trecute se imprumutau de bani pentru mancare. Cred ca bunica mea sau vreun reprezentant al familiei ar trebui sa verifice daca este ceva si pentru ea - dar nu stiu carei institutii ar trebui sa ne adresam.
Institutia care se ocupa de despagubiri este ANRP ( Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor), www.anrp.gov.ro
dar se misca foarte foarte incet. Nu exista nici un comunicat oficial cate dosare s-au aprobat sau termenele de plata.
Legea este 9/1998 privind compensatiile cetatenilor romani pentru bunurile trecute in proprietatea statului bulgar in urma aplicarii Tratatului dintre Romania si Bulgaria semnat la Craiova la 7 septembrie 1940.
In vederea soluţionării problemelor pe care beneficiarii le semnalează, consilierii Serviciului Contencios şi Relaţii cu Publicul susţin un program de audienţe zilnic între orele 9.00 si 15.30 la Autoritatea Naţională Pentru Restituirea Proprietăţilor. Serviciul pentru aplicarea Legii nr.9/1998 asigură prin consilierii Serviciului un program de audienţe telefonice zilnic între orele 9.00 si 15.30, soluţionând de asemenea petiţiile şi contestaţiile primite.
Intrati pe site-ul lor sa luati datele de contact.
Succes!