avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul nu a platit pensia alimentara,dar pretinde sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul nu a platit pensia alimentara,dar pretinde sa ia copilul pe timpul vacantei.Ce fac???

Buna seara!
In urma divortului pronuntat de mai bn de o jumatate de an,copilul mi-a fost incredintat mie,iar tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara si are drept de vizitare a copilului.Eu si copilul suntem in Spania de cateva luni,l-am inscris la scoala,s-a acomodat si ii place aici.Tatal lui a platit pana acum doar o luna pensia alimentara,stabilita in functie de salariul minim pe economie,deci are o restanta de 6 luni,iar acum e in Anglia,deci are un salariu mult mai mare.
Intrerbarile mele sunt:
-sunt obligata sa las copilul la el,daca el nu a achitat pensia alimentara,iar in sentinta este specificat ca orarul de vizita se va desfasura la domiciliul lui,in Romania???
-ce risc daca nu ii dau copilul?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:05, 5 Iulie 2010
Fata de noile date ale problemei,ca fiecare locuieste in alta tara,formulati o actiune la instantele romane,prin intermediul unui avocat angajat sa va reprezinte prin procura si delegatie,prin care solicitati,in functie de noile realitati,restrangerea contactelor cu minorul ale sotului
Ce varsta are copilul ?
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
Radu Gabrian, Mediator
trebuie sa-i dati copilul asa cum este stabilit in hotararea judecatoreasca, dar atrageti atentia ca in caz ca nu va aduce copilul inapoi la data stabilita il veti acuza de rapire a copilului
Copilul are 7 ani,deci banuiesc ca nu poate fii audiat in instanta.
Nu vrea sa plece la tatal lui si nici nu vrea sa auda de parintii lui;cat a stat la ei l-au folosit ca baby-sitter pt verisorul de un an#-o.Cand l-am luat de acolo,in august,anul trecut,avea 13 kg(copil la 6 ani)Slab,murdar,bolnavX-(.CU asta cred ca am spus tot
De audiat se poate sa fie audiat...dar restul depinde de mai multe lucruri...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

De audiat se poate sa fie audiat...dar restul depinde de mai multe lucruri...

In ce cadru si dupa care prevederi legale ?
Copilul in instanta civila poate fi audiat dupa implinirea varstei de 10 ani.

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizitarea minorului conditionat de plata pensiei alimentare llm llm Buna seara! Daca in sentinta de divort nu este mentionat niciun program de vizita, doar suma ce reprezinta pensia alimentara, iar prietenul meu nu si-a mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si rezidenta in strainatate adrianaadriana adrianaadriana buna seara, In urma divortului din 2007 fostul sot trebuia sa plateasca o pensie alimentara de 500 ron lunar , in perioada sept 2010-dec 2011 a platit ... (vezi toată discuția)
Stabilirea in alta tara cu copilul minor fara acordul celuilat parinte yzabela yzabela Buna seara , intentionez sa plec in Anglia sa lucrez am o oferta de contract de luna viitoare , sunt divortata de 3 ani fostul sot este stabilit in Italia unde ... (vezi toată discuția)