Buna seara!
In urma divortului pronuntat de mai bn de o jumatate de an,copilul mi-a fost incredintat mie,iar tatal trebuie sa plateasca pensie alimentara si are drept de vizitare a copilului.Eu si copilul suntem in Spania de cateva luni,l-am inscris la scoala,s-a acomodat si ii place aici.Tatal lui a platit pana acum doar o luna pensia alimentara,stabilita in functie de salariul minim pe economie,deci are o restanta de 6 luni,iar acum e in Anglia,deci are un salariu mult mai mare.
Intrerbarile mele sunt:
-sunt obligata sa las copilul la el,daca el nu a achitat pensia alimentara,iar in sentinta este specificat ca orarul de vizita se va desfasura la domiciliul lui,in Romania???
-ce risc daca nu ii dau copilul?
Va multumesc anticipat
Fata de noile date ale problemei,ca fiecare locuieste in alta tara,formulati o actiune la instantele romane,prin intermediul unui avocat angajat sa va reprezinte prin procura si delegatie,prin care solicitati,in functie de noile realitati,restrangerea contactelor cu minorul ale sotului
Ce varsta are copilul ?
trebuie sa-i dati copilul asa cum este stabilit in hotararea judecatoreasca, dar atrageti atentia ca in caz ca nu va aduce copilul inapoi la data stabilita il veti acuza de rapire a copilului
Copilul are 7 ani,deci banuiesc ca nu poate fii audiat in instanta.
Nu vrea sa plece la tatal lui si nici nu vrea sa auda de parintii lui;cat a stat la ei l-au folosit ca baby-sitter pt verisorul de un an#-o.Cand l-am luat de acolo,in august,anul trecut,avea 13 kg(copil la 6 ani)Slab,murdar,bolnavX-(.CU asta cred ca am spus tot