in cazul unui divort , banii din contul unuia din soti fara ca celelalt sa fie titular sau imputernicit vor intra la partaj?
Pot fi blocate conturile din banci ( bani in cont pe persoana fizica)
Celui ce are un interes nu i se va elibera un extras de cont de catre banca decat daca este titularul contului. La masa bunurilor partajabile intra numai bunurile existente in momentul introducerii actiunii de divort. Nu este obligatoriu ca acel cont sa fie deschis inaintea casatoriei pentru ca banii din el sa fie considerati bun comun.
trebuie facuta dovada modului in care cei 2 soti isi imparteau cheltuielile casei. Astfel, chiar daca un bun intra in categoria bunurilor comune (in cazul nostru, o suma de bani dintr-un cont), unul din soti poate avea cota de 100% si celalalt de 0%, in functie de cat a contribuit fiecare din cei 2 soti la dobandirea bunului comun
Conturi comune
gabi999
buna ziua,
as dori sa va adresez urmatoarea intrebare: in cazul in care unul dintre soti scoate bani dintr-un cont bancar, in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Partaj cont bancar
Alex888
Buna ziua. M-am hotarat sa divortez si as vrea sa stiu la ce sa ma astept la partaj. Bunuri comune foarte multe nu avem (casa este a mea dinainte de ... (vezi toată discuția)
Partaj
avena
va rog sa-mi elucidati urmatorul caz.am divortat insa pe perioada divortului pana ca acesta sa fie pronuntzat am contractat un apartament semnand ... (vezi toată discuția)