avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor! Absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor! Absente nemotivate

:"> Am inregistrat in cartea de munca a unei salariate cateva absente nemotivate pentru ca nu s-a prezentat la locul de munca de baza, ci a lucrat ca suplinitor la o clasa din aceeasi institutie de invatamant. Acum a facut plangere penala si ma acuza de abuz in serviciu si fals in acte. Va rog sa-mi dati un sfat! Multumesc. Elena
Cel mai recent răspuns: Hrimiuc , utilizator 22:54, 13 Iulie 2007
Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.″ (O.U.G. nr.65/2005).
Art. 52. - (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
.....
b) ca sanctiune disciplinara;
Suplinirea se facea in baza unui act ? Sau era la "mica intelegere"?
:))clar ca la "mica intelegere"
Pai, nu e asa clar , pentru ca banuiesc ca vroia si bani pentru suplinire....
Avea aprobare, dar cand a cerut-o a mintit. Cand a fost in audienta nu a descris situatia asa cum era in realitate.

Alte discuții în legătură

Traiasca invamantul romanesc andre10191 andre10191 Lucrez in invatamant si am urmatoarea problema: Acum 2 saptamani am formulat o sesizare catre directoarea scolii in care functionez ( in aceeasi zi am fost ... (vezi toată discuția)
Cadru didactic ony172005 ony172005 Am nevoie si eu un pic de ajutor, cum as putea sa dau si eu in judecata un director de scoala pentru nerespectarea metodologiei invatamantului? Tin sa mai ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara mihaela_h mihaela_h Buna seara Sunt profesor si am o problema. La sfarsitul acestui an scolar am fost tinta unei anchete desfasurata de inspectoratul scolar in urma unei ... (vezi toată discuția)