avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pe ce articole se poate intemeia in drept obligatia de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pe ce articole se poate intemeia in drept obligatia de a face_contrat comercial

Pe ce articole se poate intemeia in drept obligatia de a face?
Este vorba de o actiune prin care un actionar solicita altor actionari sa isi indeplineasca obligatiile asumate printr-un act aditional.

Actionarul vrea sa isi indeplineasca o obligatie dar este tinut de alti doi actionari majoritari care pur si simplu ignora aceasta obligatie.

am tot citit codul si as crede ca pe 1073..dar cum nu sunt sigura, cer sfatul celor care imi pot raspunde
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 15:36, 5 Iulie 2010
Teoretic acesta obligatie are la baza o hot. AGA, prin urmare, eu zic sa va folositi de Legea 31.
in speta un asociat vrea sa iasa din societate, dar printr-o conventie el trebuie sa vanda actiunile la ceilalti asoc, la un pret stabilit.

Ceilalti asoc nu vor sa semneze contractul de cesiune parti sociale, ignora orice notificare.

Vreau sa instanta sa ii oblige sa cumpere si sa plateasca pretul actiunilor, dar nu sunt sigura care e temeiul legal sau daca am temei legal pentru asta.....

Puteti formula o cerere de excludere a acelui asociat la sectia comerciala a Tribunalului de la sediul societatii.
Codul Civil:
Capitolul 7 - Despre efectele obligatiilor
Art.1073 – Art.1090

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A.g.a. sa Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Buna ziua, sunt actionar minoritar in cadrul unei SA.Asociatul majoritar nu si-a indeplinit o obligatie asumata, si eu ca mic actionar l-am dat in judecata ca ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Retragere actionar jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc intr-o problema. In cazul unei societati pe actiuni, cum isi poate exercita unul dintre actionari dreptul de a ... (vezi toată discuția)