Am o problema.Anul trecut,firma unde lucre a imprumutat o suma de bani unei persoane fizice printr-un contract de comodat. Perioada de timp era 3 luni,respectiv pana in martie 2010.Desigur,persoana respectiva s-a facut ca ploua si nu a mai dat nici un semn de viata.L-am sunat eu si a venit si a discutat cu seful meu si acesta i-a mai acordat o perioada de 2 luni , lucru consemnat printr-un act aditional la acest contract.In mai , din nou , nici un semn de viata. L-am sunat , a venit la birou si a mai primit o luna de gratie de la seful meu.Acum a expirat si acest termen si nici un semn de viata.din nou l-am sunat, si m-a spus ca nu are timp sa vina la birou.
Care ar fi pasii pentru recuperare acestei sume de bani ? Sa ii trimit o notificare scrisa acasa ? Sau direct la instanta competenta ?
Va multumesc.
O zi buna
Ma indoiesc ca era contract de comodat.
Poate imprumut.
Daca nu era act autentic, la notar, se poate solicita instantei o hotarare care sa tina loc de titlu executoriu.
Dar, nu stiu daca legea societatilor comerciale L31/90 permite imprumutul de la persoana juridica la persoana fizica...poate ne mai ajuta alti colegi de pe forum.
E posibil ca actul sa fie nul, sa nu constituie inceput de dovada scrisa si sa nu obtineti nici hot. jud. care sa tina loc de titlu executoriu, pt ca incalca principiul specializarii ( nulitate absoluta).
Nu e nici o problema.
Mi-e teama ca nu mai puteti recupera banii.
Ideea e ca daca persoana juridica nu e institutie financiara nebancara sau ceva de genul acesta nu poate imprumuta bani. Sa vedem ce pareri mai sunt pe forum.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Titlul executoriu
apeiron2
Rog sa ma ajute cineva. Am incheiat un contract de imprumut de consumatie( o suma de bani) sub semnatura privata . Ce sanse am sa-mi recuperez banii.Acest ... (vezi toată discuția)