avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insarcinata fiind, ce se intampla daca esti concediata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insarcinata fiind, ce se intampla daca esti concediata ?

As dori si eu niste sfaturi pentru a avea lamuriri la situatia in care ma aflu. Lucrez la o institutie de stat, cu contract nedeterminat, iar in data de 1 iunie a.c., am primit preaviz. Mentionez ca in acel moment aveam 9 sapt. de sarcina, iar seful meu stia cu 3 sapt. anterioare ca sunt insarcinata. De la personal mi s-a spus ca trebuia sa-i anunt pe ei. Eu nu m-am gandit nicio clipa ca suntem vizati pt. a fi dati afara. Seful meu stia, dar nu a spus nimic. Mi-am luat concediu medical, din data de 5 iunie, deoarece pe 6 am pierdut sarcina, s-a oprit din evolutie, la numai 7 sapt. Am toate actele doveditoare, ecografii, analize, etc. dar nu stiu cui sa ma adresez, si mai ales care imi sunt drepturile.
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:22, 6 Iulie 2007
Traim in Romania unde neglijenta se pedepseste. Azi suntem in 6 iulie si preavizul l-ati primit la 1 iunie. Daca ne intrebati atunci poate se mai putea face ceva. Acum ....mai raman vicii de procedura , ati semnat de primire?ce motiv au avut pentru concediere? e concediere sau schimbarea locului de munca ?
usurel......
exista legi care,chiar daca nu ne plac, ele mai aranjeaza pe ici pe colo haosul in care traim.
Nici dep. RU nu visa ca esti gravida;), si nici dupa zvonuri nu se ghideaza nimeni;)
Nu era un zvon. Eu la RU nu m-am dus decat dupa anumite adeverinte. Am un sef de departament, care cred ca trebuia sa ma anunte despre intentiile celor de sus. Iar, acel sef stia, "nu din auzite" ci cu dovezi. A vazut ecografia. In fiecare zi ma intreba cum ma simt, deci eu ce vroiam sa stiu este daca era suficient ca dansul sa stie. Mentionez ca ii am marotii si pe ceilalti sefi, cat si pe colegi.
Da, insa trebuie sa tineti cont si de faptul ca , din pacate, sarcina nu mai exista. Poate daca veniti cu dovada ca vestea concedierii v-a afectat atat de tare, incat a avut vreun impact. In rest ....
Nu e dracul chiar atat de negru. Desi este cam tardiv sfatul, tinand cont de faptul ca durata preavizului deja a expirat, si nu ati specificat nici motivele pentru care ati fost concediata, trebuie sa stiti ca aveti dreptul de a combate/justifica prin orice mijloc de proba motivele invocate de angajator pentru concediere. Totusi ar fi utile si motivele concedierii....ca sa avem "intreaga imagine"

Alte discuții în legătură

Dispensa consultatii prenatale Kitte Kitte Consultatia si ecografia de confirmare a sarcinii se considera consultatii prenatale? Pot folosi din cele 16 ore pe luna pentru a merge la aceste ... (vezi toată discuția)
Anunt sarcina N.Giulia N.Giulia Buna ziua, Spuneti-mi va rog frumos daca o salariata gravida aduce instiintare scrisa si la aceasta instiintare ataseaza buletinul ecografic prin care este ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de maternitate Isabela68 Isabela68 Cine ma poate lamuri cu ce data trebuie eliberata (sau se elibereaza conform legii) adeverinta de maternitate pentru serviciu de catre medicul ginecolog? De ... (vezi toată discuția)