avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit primarie mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit primarie mostenire

Am angajat un avocat pentru dreptul de mostenire la un apartament. Ni s-a spus ca avem de platit la primarie un impozit de aprox.50 milioane lei(vechi) inainte de proces...am inteles bine?...si daca da, sunt bani platiti doar de mine sau mai recuperez o parte de la ceilalti 2 mostenitori?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:38, 5 Iulie 2010
ISa inteleg ca ati deschis un proces de partaj succesoral? Cred ca este vorba de taxa de timbru aferenta valorii masei succesorale pe care dotiri sa o partajati. Daca este asa, dvs ca si reclamant platiti taxele de timbru la inceputul procesului si ulterior ii castigati ca si cheltuieli de judecata de la ceilalti mostenitori.
este vorba de impozit care se datoreaza in situatia in care succesiunea nu se dezbate in termen de 2 ani de la data decesului respectivului defunct.
cuantumul acestui impozit este de 1% din valoarea masei succesorale.
se suporta proportional de catre toti mostenitorii.nu inteleg de ce vi s-a spus ca trebuie achitat inainte.
Imi cer scuze, dar nu inteleg...pana la urma sunt obligata sa platesc inainte de inceperea procesului , impozitul pe valoare masei succesorale? Si daca pierd procesul (deoarece au trecut 4 ani de la decesul socrilor) este posibil sa pierd si cele 50 milioane? Sau recuperez o parte indiferent de rezultat?
Va multumesc!
dar nu cred ca este vorba de impozit.
cred ca vi s-a cerut sa achitati taxa de timbru.
Nu mai stiu..a spus ca exista o suma fixa de 2416 lei(RON) la care se adauga 1% la valoare ce depaseste suma de 5000 lei pana la valoarea ce o stabileste evaluatorul

Alte discuții în legătură

Taxa de mostenire mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com tata a decedat de 11 ani ,are 2 copii.mama locuieste cu bunica care ia facut act pe casa ei.tata a avut o casa inainte de casatorie neterminata cu 1000 mp(la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune-neintelegeri intre mostenitori mariancristielena mariancristielena dezbaterea succesiunii,cand sunt doi mostenitori,si unul dintre ei nu este de acord cu inceperea succesiunii,si impartirea 50%- 50%,care este pasul de ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj sau de iesire din indiviziune? lotuss lotuss buna seara,detin impreuna cu fratele meu,dupa decesul tatalui ns.,50% dintro garsoniera;ceilalti 50% apartin matusei mele. deoarece fiica matusei locuieste in ... (vezi toată discuția)