avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA pentru aplicarea tva-ului 24% trebuie intocmite acte ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

pentru aplicarea tva-ului 24% trebuie intocmite acte aditionale cu fiecare partener in parte?

Buna ziua,
pentru emiterea facturilor de prestari servicii dupa 1.07.2010 e nevoie de incheierea unor acte aditionale cu partenerii contractuali? acte aditionale in care sa se mentioneze noua valoare a tva-ului?
multumesc

p.s. poate pe undeva in forum exista raspuns la intrebarea mea si nu am vazut eu..
imi cer scuze!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:40, 5 Iulie 2010
Buna seara

Cred ca depinde de modul in care tariful este negociat si anume daca tariful include sau nu tva .
Daca valoarea serviciului din contract este inclusiv tva , atunci cred ca da.
Daca insa , valoarea serviciului din contract este x lei +tva , ma gandesc ca nu mai este necesar un act aditional .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare primire bunuri fara plata (prejudiciu) bestb bestb Buna ziua! Am avut un litigiu cu o societate. S-a procedat la incheierea unei intelegeri din care reiese ca soc respectiva isi asuma greselile si - ca ... (vezi toată discuția)
Factura cu sau faratva- pentru compesare m_maria_m5 m_maria_m5 Buna ziua.. Am contract barter cu o societate ; ea imi emite bilete avion (mi-a facturat fara tva -SDD = x lei) eu sunt platitoare TVA si emit factura cu TVA ... (vezi toată discuția)
Probleme tva - prestari servicii office1 office1 Buna ziua, sunt prestator de servicii (foto). Pentru toate contractele semnate, incasez avans (30%) la semnare, urmand ca serviciul sa fie prestat la o data ... (vezi toată discuția)