Am lucrat timp de 6 luni la o firma ca vanzator -patiser si ca sa ma angajeze a trebuit sa fiu de acord ca sa mi se opreasca in fiecare luna suma de 50 ron garantie.Pe data de 8 iunie mi-am dat demisia si dupa perioada de preaviz am facut inventar pe data de 21 iunie si a reiesit ca trebuie sa platesc din acea garantie 43 ron reprezentand rebut care initial mi sa zis ca se va recupera in lunile ce urmeaza si inca o suma de 93 ron care reprezinta produse deteriorate.Acele produse mi s-au imputat numai mie dupa terminarea inventarului (atunci am fost informata de aces lucru) deoarece desi am instiintat superiorii ca ni sa stricat un congelator(produsele trebuiau sa fie congelate la cel putin -18 grade iar congelatorul nu trecuse de mult timp de -5 grade) singura masura a fost schimbarea congelatorului.Explicatia: ca am avut "ghinion" ca acel congelator s-a schimbat pe tura mea de servici .S-a dat o nota explicativa de catre colega mea de la tel ei pesonal(ea nefiind de fata dar si-a dat cu presupusul) de care eu am aflat dupa inventar cum ca acele produse s-au dezghetat in timpul cat am mutat produsele dintr-un congelator in altul fara a se face o ancheta la fata locului si fara a se lua in considerare faptul ca acele produse erau deja dezghetate.Cand am fost sa-mi ridic cartea de munca mi s-a zis ca nu au avut tipare si ca imi vor da o adeverinta cat despre garantie nu se stie cand mi se va returna intrucat ei trebuie sa refaca niste calcule impunandu-mi sa platesc si niste asa zise cursuri de igiena si analize pe care tot firma ne-a obligat sa le facem.Ce este legal si ce este ilegal?Are dreptul sa-mi opreasca garantia pe termen nelimitat din aceste cauze?Multumesc anticipat.
Diploma pt.cursurile de igiena este pe numele dvs.si o puteti folosi la alt angajator.Nu va pot imputa produsele deteriorate dar daca vor va pot face cercetare disciplinara si sa primiti o penalizare care sa acopere acea suma.Carnetul de munca trebuie sa fie la ITM si il puteti scoate cu CI daca este inchis si daca ati avut bineinteles.In cazul in care nu ati avut carnet vi se va elibera o adeverinta cu vechimea.Garantia trebuie sa v-o returneze cand vi se face lichidarea si tot atunci ar trebui sa vi se plateasca si zilele de concediu de odihna la care aveati dreptul daca nu l-ati efectuat.
Imputare inventar
burgundy
Buna Ziua
La firma cu care am colaborat pe baza unui contract de prestarii servici s-a facut un inventar, deoarece urma sa imi schimb locul de munca. ... (vezi toată discuția)
Fisa lichidare
danymayl
Buna ziua,
pe data de 10-112008 mi-am dat demisia din cadrul unei SC (electrocasnice) cu acordul ambelor parti!magazinul s-a desfiintat!astazi am fost si ... (vezi toată discuția)