avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor salarial la trecerea in rezerva
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor salarial la trecerea in rezerva

Am iesit la pensie din cadrul MAI in 01.12.2009 si beneficiez la ierirea la pensie de salarii considerate ca ajutor la trecerea in rezerva.Aceste salarii nu le-am primit din lipsa de fonduri.Spuneti-mi daca e posibil ca aceste salarii sa nu le mai primesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 19:32, 12 Septembrie 2010
Teoretic, ar trebui sa le primiti. Practic, nu stiu daca veti mai primi ceva.

Art. 9 din Legea nr. 118/2010 prevede ca, incepand cu data intrarii in vigoare a legii, nu se mai acorda ajutoare sau indemnizatii la iesirea la pensie. Or, dvs. ati iesit deja la pensie. Ar trebui sa faceti o cerere in acest sens.
Va multumesc pentru raspunsul prompt ,dar in afara de cerere care ar fi primul demers pe cale juridica pe care ar trebuii sa-l initiez?Multumesc,
Cererea este primul demers pe care trebuie sa-l faceti. In functie de raspunsul primit, va veti adresa (sau nu) instantei.
Gabriela Pintea a scris:

Teoretic, ar trebui sa le primiti. Practic, nu stiu daca veti mai primi ceva.

Art. 9 din Legea nr. 118/2010 prevede ca, incepand cu data intrarii in vigoare a legii, nu se mai acorda ajutoare sau indemnizatii la iesirea la pensie. Or, dvs. ati iesit deja la pensie. Ar trebui sa faceti o cerere in acest sens.

Aceeasi problema ma framanta si pe mine, si am cautat pana acum pareri si sfaturi referitor la rezolvarea acesteia.
Eu am iesit la pensie in data de 31 mai 2010, iar Legea 118/2010 a fost publicata in Monitorul Oficial in data de 30 Iunie 2010. Conform principiului neretroactivitatii acestui act normativ, in mod firesc ar fi trebuit sa beneficiez de aceste ajutoare la trecerea in rezerva, desi pana acum nu am primit nimic.
Care considerati ca este calea legala, pentru a fi pus in drepturi?
Va multumesc.
@desertstorms

Legea nr. 118/2010 a intrat in vigoare in 03.07.2010. Trebuie sa faceti o cerere prin care sa solicitati ajutoarele sau indemnizatiile de care ar fi trebuit sa beneficiati la data iesirii la pensie. Daca nu primiti raspuns in 30 de zile, va adresati tribunalului - sectia contencios administrativ.

Alte discuții în legătură

Legea 330/2009, anexa iv/2 - pensie militara Jean Valjean Jean Valjean Buna ziua. Am fost pensionat la data de 21/10/2010, medical, cu pensie de invaliditate, dupa 22 de ani lucrati la grupa 1, fiind la data pensionarii in etate ... (vezi toată discuția)
Se acorda ajutoarele lunare prevazute de legea nr. 284/2010 cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care au iesit la pensie? rahova rahova In noua lege a salarizarii la Anexa nr.IV/2 scrie: DREPTURI SPECIFICE ACTIVITÃŢII DESFêURATE ÎN INSTITUŢIILE PUBLICE DE APÃRARE NAŢIONALÃ, ORDINE ... (vezi toată discuția)
Ajutoare salariale la iesirea la pensie mitrix mitrix In luna sepetembrie 2010 am fost declarat ,,inapt serviciul politie, inavaliditate gr II,, de catre Comisia Medico -Militara, si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)