avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident la trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident la trecerea de pietoni

salut,saptamana trecuta marti am accidentat o persoana la trecea de pietoni nesemaforizata.victima are ambele maini fracturate de la incheietura(una cu atela gipsata si cealalta in gips pana la cot) si 2 copci la cap.ar da semne ca vrea sa ne impacam. cam cate zile de ingrijiri medicale poate primi?cam cati bani se mai dau?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:46, 7 Iulie 2010
cuppy a scris:

cu siguranta nu am intentionat sa-i fac rau acestei persoane,cu atat mai mult mie avand in vedere consecintele....

Sunt sigura .. de ceea ce spuneti.. e rau in asemenea situatii pentru ambele parti, insa pentru dvs. impacarea cu acea persoana este o `bulina alba` in instanta, daca apreciati suferinta acesteia asa cum se cuvine. Daca nu va fi multumita, poate sa vina ulterior cu pretentii, pentru ca acel accident poate avea urmari in timp , complicatii si o vindecare tarzie.... Iar peste 50 zile.. de ingrijiri medicale, incadrarea juridica de vatamarea corporala, devine vatamare corporala grava... deci o buna intelegere ar fi buna pentru ambele parti.
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Este foarte important sa fiti aproape de partea vatamata cat este spitalizata dar si ulterior, pentru ca omenia nu se poate cumpara si va veti usura mult soarta atat fata de partea vatamata cat si fata de instanta.
Numarul de zile de ingrijiri medicale nu se acorda standard, ci acestea se stabilesc de catre medicul legist in functie de vatamarile suferite de catre partea vatamata, iar numarul initial de zile de ingrijiri medicale poate fi apoi prelungit in functie de eventualele complicatii pe care le-ar suferi partea vatamata si care nu pot fi presupuse initial.
Suma de bani ce poate fi pretinsa de partea vatamata de la inculpat difera in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale, de faptul ca aceasta era angajata si nu s-a mai dus la serviciu astfel ca a fost lipsita de venituri pe o anumita perioada, depinde si de suferintele psihice pe care le-a suferit aceasta datorita accidentului etc. ;)
lndines a scris:

.... Iar peste 50 zile.. de ingrijiri medicale, incadrarea juridica de vatamarea corporala, devine vatamare corporala grava...

Parca limita era de 60 de zile.#-o
si eu am patit ceva asemanator dar persoana in cazul meu are cateva escoriatii, parerea mea stati aproape de persoana respectiva, acordati-i sprijin, cumparati medicamente, din cate inteleg inca nu a fost la IML, dar in cazul dumneavoastra nu se pune problema de a depasi cele 60 zile de ingrijiri pt fracturi se dau 35-40 zile de ingrijiri in functie de tipul fracturii. presupun ca la politie ati fost , astfel persoana in cauza are la dispozitie 60 de zile de la data accidentului in care poate sa depuna plangere penala. Vorbiti cu aceasta vedeti cam ce intentii are , si daca trec cele 60 zile si nu depune plangere ati scapat iar dosarul se va inchide cu NUP
Nu se pot aprecia nici"ochiometric": si nici in functie de povestiri leziunile suferite de o persoana,acestea urmand a fi stabilite de medicul legist si in functie de celelalte acte medicale de la unitatea spitaliceasca unde a fost internata victima sau de alte diagnostice medicale.
In oricare dintre situatii fie ca va "beneficia" pana in 60 de zile de ingrijiri medicale ,fie ca acest numar de zile va fi depasit(ceea ce nu va doresc) grija fata de persoana respectiva este importanta si din punct de vedere uman ,dar si al eventualelor consecinte juridice.
Daca este vorba despre o persoana in varsta,suferinda,suferintele in anumite situatii se pot agrava,de aceea nu este bine de facut astfel de "pronosticuri" care sunt neprofesioniste

Alte discuții în legătură

Termen plangere penala pt. lovire xuser xuser In cat timp trebuie sa depun plangerea penala pt. lovire? Mentionez ca am stat 5 zile in spital, dupa care am mai primit 8 zile de la medicul legist. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala-ce pot eu sa fac? barbu_ady barbu_ady buna ziua ma numesc bardu adrian acum o saptamana logodnica mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni.vina apartine in totalitate soferului.ea este ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala claudiuRr claudiuRr Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)