avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere si inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere si inselaciune

am inchieiat un contract de locatie pt o masina la taxi [masina fiind nou]am platit printrun virament bancar o suma importanta bani cagh in mana cu martori insa fara chitanta semnatura ceva si tipu nea tras teapa.am alflat ca masina nui a lui.e a firmei de taxi .lam dat in politie i sau intocamit 2 dosare penale cu infractiunile care le poarta titlul acestei mici povestiri acum a intrat spaima in el sa nul dau in tribunal.cum sa fac ?sunt mama ca si sotia lui are 2 copii si nu vreau sai fac rau:(

.datimi un sfat va rog.mentionez ca de curand ne cauta telefonic
Cel mai recent răspuns: sabinut , utilizator 07:59, 6 Iulie 2010
apropo mai am o intrebare .i s-au intocamit doua dosare penale sau doar unul pt infractiunea de inselaciune?
In prezent are un singur dosar penal pentru abuz de incredere si inselaciune aflate in concurs. Daca va retrageti plangerea privind abuzul de incredere, ramane inselaciunea....deci o singura fapta.
Infractiunea de abuz de incredere este cercetata in umra unei plangeri prealabile,situatie in care retragerea plangerii inlatura raspunderea penala a celui vinovat.
Pentru cea de a doua infractiune,urmarirea penala se declanseaza din oficiu,situatie in care ,independent de retragerea plangerii cercetarea continua.
Inteleg motivele umanitare care va determina o eventuala hotarare, si intotdeauna copiii nu sunt vinovati de actiunile parintilor,dar dvs trebuie sa fiti dezdaunata pentru banii investiti si pentru lipsa de folosinta a autoturismului,sume pe care ar trebui sa le calculati si cu care sa va constituiti parte civila..
Aici ,in aceasta cauza,cercetarile au inceput si s-ar putea sa dureze mai putin decat daca ati introduce o actiune civila in pretentii impotriva persoanei respective.
Desi este greu,parerea mea este sa nu va retrageti plangerea si sa lasati cercetarile sa continue,urmand sa obtineti autoturismul si daunele la care m-am referit mai sus.
In acest caz ,el ar putea sa va dea autoturismul conform intelegerii si sa va achite daunele provocate inainte de terminarea cercetarii penale ,situatie in care dvs.lasati la aprecierea justitiei sanctiunea penala care i s-ar acorda ,iar achitarea daunelor si realizarea conventiei ar insemna pentru el,circumstante atenuante,de natura sa ii micsoreze cuantumul pedepselor si sa il ajute sa obtina eventual ,o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
Radu Gabrian, Mediator
r.gabi multumesc pt sfat dar ma gandesc daca pot obtine eu atat si daune pt inselaciunea lui cat si autoturismul.am inteles ca un proces dureaza destul de mult .insa aveti dreptate pt ca a avut un accident cu masina in cauza [dumnezeu nu bate cu parul] si lipsesc multe din investitiile mele aduse masinii; subwoofer, faruri xenon fata antena de 3,5 statie ,microfon gps ;in valoare de 2500 ron ,doar gps costa ata],cauciucuri si jante tuning ....s.a.m.d .prin intelegerea la care am ajuns cu el urmeaza 5 luni sa folosesc masina la taxi fara sai platesc nimic iar dupa 5 luni sa continui cu ratele saptamanale scazand timpul in care masina mio luase si a fost folosita de el.din calculele mele ar trebui sai mai dau 5180.. suna prostesc ,stiu am fost inselata o data risc sa o mai patesc inca o data.va intreb sunteti avocat?daca da,cunoasteti atat legea infractiunile si pedepsele mai bine ca mine.el a incheiat un contract cu o firma taxi din iasi ,gen locatie cum a fost cazul meu.am aflat ieri ca nu avea cum sami dea masina in locatie din moment ce el a dat-o o data si prin asta sia pierdut dreptul de proprietar asupra bunului..ieri,patronul firmei de taxi unde am fost ia zis in fata ca m-a inselat si daca vreau il bag in inchisoare.acum am nevoie de banuti de asta as accepta oferta asta insa daca nu era aspectul asta la mijloc,mergeam inainte.ce parere aveti?va multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala danutza2000 danutza2000 Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in privinta urmatoarei spete: - ca administrator de S.R.L, am depus o plangere penala in temeiul art.246 cod ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale cristinaeli cristinaeli vreau sa stiu daca se poate si cand se poate retragerea plangerii penale pentru violare de domiciliu si tulburare de posesie?in cazulin care o retrag, eu pot ... (vezi toată discuția)