avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar pensionare anticipata respins
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar pensionare anticipata respins

Sunt nascut pe 19 octombrie 1949 si in septembrie anul trecut am depus dosar de pensionare anticipata. Cu cateva saptamani in urma am primit si rezolutia:respins, pe motiv ca stagiul de cotizare este mai mic decat stagiul complet, respectiv 31 de ani 11 luni si 13 zile. Angajatorul a rezolvat intre timp aceasta problema valabila pt perioada 1.06.2003-1.01.2006 si mi s-a cerut sa fac un dosar pt a fi luat in analiza. Va rog sa-mi spuneti daca ma incadrez si cum ar trebui sa procedez pt a-mi rezolva problema cat mai rapid posibil. Va multumesc anticipat! :)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:26, 6 Iulie 2010
Nu mai puteti rezolva nimic, incepand de astazi nu se mai aplica prevederile legale din Legea nr. 19/2000 privind pensionarea anticipata / anticipata partiala. Va rog sa accesati link-ul de mai jos.
www.avocatnet.ro/content/for...
Interventie moderator Pentru a posta noi intrebari, va rog sa folositi butonul "raspunde". Multumesc!
madachivu a scris:
In conditiile pe care vi le-am prezentat, nu se poate ca, odata completat dosarul declarat respins, sa fie reanalizat, tinand cont ca a fost depus anul trecut?

Nu! In urma cererii depuse anul trecut, a fost emisa o decizie de respingere. Dosarul, este adevarat, ramane la casa de pensii dar, pentru a fi reanalizat, trebuie sa depuneti o noua cerere privind acordarea pensiei anticipate partiale.

Asemenea cereri nu mai sunt primite de casele de pensii, intrucat prevederile legale in baza carora erau primite pana acum nu se mai aplica.
Sunt nascut pe 5 martie 1950 si am lucrat in invatamant. Am depus dosarul la isj pt. a ma pensiona, am primit si decizie incepand cu 1 septembrie ar trebui sa ies la pensie anticipat, dar dosarul la casa de pensii il primesc pe data de 1 august, conform statutului cadrelor didactice.Credeti ca imi primesc dosarul pt. a iesi la pensie anticipat?
@veronellia

Nu va mai primeste nimeni dosarul. Prevederile art. 49, art. 50, art. 51 si art. 52 din Legea nr. 19/2000 nu se mai aplica in perioada 03.07.2010-31.12.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie cu vechime completa in munca codrut1950 codrut1950 Va rog daca se poate sa imi precizati data pana cand a fost posibila iesirea la pensie la 62 de ani, grupa III (functionar birou) cu vechime integrala de 39 ... (vezi toată discuția)
Acordarea pensiei anticipate in 2011, conform legii nr. 19/2000 sau legii nr. 263/2010? Gelu_c Gelu_c Buna ziua, sunt nascut in data de 09.11.1950. In data de 09.11.2010,potrivit prevederilor legii 19/2000,legea pensiilor in vigoare la acea data, indeplineam ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta asistent medical amramos amramos un asistent medical se poate pensiona la 65 ani indiferent de sex conf oug144/2008.De la casa de pensii au spus ca se poate pensiona pentru limita de varsta si ... (vezi toată discuția)