Am solicitat ca pers. fizica unui dealer auto cumpararea unui autoturism in sistem cash plus REMAT. Mi s-a intocmit factura de avans integral, cu cota de TVA 19%, insotita de bon fiscal in martie 2010, pentru livrare pe 15.06.2010 . Masina va sosi insa cu intarziere din vina producatorului, dupa data de 01.07.2010 cand cota de TVA va fi 24%. Eu am platit integral masina inainte de 01.07.2010 cu TVA 19%, plus cele 3 vauchere, dar am aflat ca acea factura ar fi proforma (nu scrie nicaieri) si vor emite alta factura unde voi fi taxat cu regularizarea noului TVA
Cum procedez in acest caz, ca nu-mi permit sa mai dau 600 E?X-( Cum sa poate emite factura finala cu pretul stabilit initial?
Cred ca ar tb sa mergeti initial la Protectia consumatorului si apoi in instanta in conditiile in care nu obtineti rezultatul scontat si astfel dealerul achita diferenta de TVA. Cred ca si ei ca si d-voastra au fost luati prin surprindere de aceasta crestere a cotei TVA si nu au introdus vreo clauza prin care sa se apere .
Succes .
Tva 19 sau 24%
irinuka2005
Buna ziua
As dori daca aveti amabilitatea sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care sa zicem ca acors un discount financiar pt care emit factura in ... (vezi toată discuția)
Tva 5%
dariuss
Buna ziua.
Am si eu aceeasi problema cu cota unica de 5%.
Am cumparat 2 ap anu trecut si ambele antecontracte sunt facute pe numele meu dar asta nu cred ca ... (vezi toată discuția)