avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical obtinut ulterior datei de desfacere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical obtinut ulterior datei de desfacere a CIM

Am urmatoarea speta: o salariata a fost concediata conf. art.61 lit a din Codul Muncii pentru o abatere disciplinara grava. In perioada cercetarii disciplinare a solicitat concediu de odihna , care i-a fost aprobat (1-15 mai). Decizia de concediere este datata 16 mai, iar data de desfacere a CIM - 17 mai. In data de 16 mai, salariata a fost invitata telefonic la firma. Intrebata fiind de ce nu s-a prezentat la ora 8, cum era normal, aceasta a replicat cum ca a incurcat datele si a crezut ca inca e in CO, dar pentru a nu fi nemotivata isi va lua concediu medical (de fata cu martori). I s-a inmanat un exemplar din decizia de concediere ( desi unul a fost trimis si prin posta), dar a refuzat sa semneze de primire, repetand ca va veni cu concediu medical.
Carnetul de munca a fost inchis si prezentat la ITM pentru viza. La sfarsitul lunii mai am primit prin posta de la doamna 2 certificate de concediu medical, pe perioada 16-31 mai, respectiv 1-7 iunie, cu diagnostic "hemoragie la debutul sarcinii" !. Data acordarii certificatelor: 17 mai .... I-am trimis ceritificatele medicale inapoi, cu mentiunea ca la data efectuarii consultatiei nu mai era angajata societatii. Dar....la finele lunii iunie am primit un alt certificat de concediu medical , pe perioada 08-30 iunie cu PRENATAL !
Acum suntem in litigiu de munca, doamna sustinand ca a fost concediata pe perioada de concediu medical , insarcinata fiind ! (mentionez ca nu a adus la cunostinta angajatorului despre starea ei, in aprilie a avut un concediu medical pentru pneumonie virala ( pe bucati, fiecare de luni pana vineri), primul act care mentioneaza ca este insarcinata este acel certificat medical trimis dupa desfacerea CIM).
M-ar interesa parerea Dvs in legatura cu aceasta situatie. Ce sanse sunt sa castige dansa procesul? Se poate ca instanta sa nu tina cont de faptul ca data la care s-a prezentat la consultatie era data la care CIM era desfacut? In plus, daca o salariata savarseste o abatere disciplinara grava ( dovedita in urma cercetarii discplinare) nu poate fi concediata daca este insarcinata?!
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2007
tana, utilizator
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 22:57, 9 Iulie 2007
daca vei face dovada ca salariata a intrat in posesia deciziei de concediere inca din data de 16,atunci faptul ca abia in data de 17 s-a prezentat la medic a fost doar pt. crearea acestei situatii.
Dovada ar fi martorii (colegii) care au fost prezenti cand a refuzat sa semneze cum ca a primit un exemplar din decizie si cand a afirmat ca isi va lua concediu medical, ca sa nu fie nemotivata in data de 16.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere salariata insarcinata soficu cristina soficu cristina In ce conditii se poate desface contractul de munca unei salariate insarcinate ,care are probleme de indisciplina?Ce lege obliga un salariat sa comunice adresa ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca Simona Stanel Simona Stanel buna ziua.sunt insarcinata in 24 de sapt si lucrez ca asistent medical la un cabinet stomatologic in prezent figurez in concediu medical deoarece am avut ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)