avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere in CF, iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere in CF, iesire din indiviziune

Socrii mei au cumparat o casa in 1970, pe care au pus-o pe numele celor doi fii.In 1992-1994 eu si sotul meu am construit in aceeasi curte o alta casa , din casa veche demoland bucataria, baia si camara. Din casa veche au ramas 2 camere care au fost recompartimentate existand in prezent 2 camere , bucatarie, baie. Constructia noua am facut-o cu acordul cumnatului si toate autorizatiile necesare la vremea respectiva , dar nu am trecut-o in CF (autorizatiile sunt toate numai pe numele sotului). Anul trecut cumnatul a venit cu pretentia sa facem iesirea din indiviziune , dar constructia noua nefiind trecuta in CF, am inteles ca trebuia mai intai trecuta si abia apoi facuta iesirea din indiviziune. Din diferite motive n-am putut sa trecem constructia noua in CF cand a vrut el. In acest an am luat legatura cu un topometrist pentru a face masuratorile si a scrie constructia noua in CF , dar in urma masuratorilor suprafata scrisa in CF nu coincide cu suprafata masurata ,aceasta fiind mai mica cu aprox. 20 mp. Topometristul ne-a recomandat ca cei doi frati sa mearga la un notar si sa dea declaratie ca sunt de acord cu suprafata masurata , pentru a putea continua procedura pentru inscriere a constructiei noi pe numele sotului. Cumnatul meu nu este de acord sa dea aceasta declaratie . In aceste conditii ce putem face pentru a putea scrie constructia noua in CF pe numele sotului si a continua cu iesirea din indiviziune ? ( In momentul in care am inceput sa construim cumnatul a dat o declaratie in care era de acord sa construim si mentiona ca nu a contribuit cu nimic , dar nu mai avem originalul ci numai copii xerox ).
Va rog un sfat si va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:50, 6 Iulie 2010
in acest caz va puteti adresa direct instantei de judecata.
veti face pe cale de instanta partajul si ulterior va veti intabula.
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
ContSters97658, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de propietate Ionuttudor Ionuttudor In anul 1958 parinti mei au primit un teren cu suprafata de 687 stanjeni.Pamantul apartine Statului Roman,dar a fost dat spre folosinta vesnica tatalui ... (vezi toată discuția)
Extindere acoperitoare casa fara autorizatie 111222 111222 Avem la intrarea in casa o acoperitoare mica din lemn cu tabla deasupra ce vine fixata de peretele case cu un stalp de fier fixat in beton. Noi cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Casa mostenire fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună seara, aş dori un răspuns la următoarea problemă. în anul 1993 s-a început contruirea unui garaj în curtea casei socrilor-pământul ... (vezi toată discuția)