avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere acoperitoare casa fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere acoperitoare casa fara autorizatie

Avem la intrarea in casa o acoperitoare mica din lemn cu tabla deasupra ce vine fixata de peretele case cu un stalp de fier fixat in beton. Noi cand ne-am mutat asa am gasit-o. Problema e ca desi e facuta ca protectie de ploaie, apa vine pana la usa,ba chiar din cauza proastei executii intra apa pe partea unde e fixata de perete si formeaza igrasie in tavan la interior. Am vrea sa o daramam si sa facem alta extinsa cu inca un stalp de sustinere in asa fel incat chiar sa protejeze de ploaie si sa nu mai dauneze pe interiorul casei. Sotul meu are contract de vanzare-cumparare pe jumatate din casa si teren, insa in act nu e specificat de unde si pana unde e jumatatea lui,iar la primarie nu ne da autorizatie chiar daca avem proiect din cauza aceasta pt ca proprietarul celeilalte jumatati nu e deacord, desi intrarea lui in casa e separat de intrarea noastra si nu il afecteaza cu nimic, doar ca vrea sa ne puna bete in roate. Intrebarea mea este daca putem darama si sa reconstruim alta putin mai lunga fara autorizatie si fara sa fim amendati. Sau daca putem face asta daca demonstram cu poze ca aplecatoarea asta dauneaza casei. Ori daca am putea face una fara sa fie fixata in pamant sau de peretii casei. Ceva ce se poate muta . Care ar fi varianta mai buna incat sa nu fim amendati?
Cel mai recent răspuns: 111222 , utilizator 17:54, 27 Ianuarie 2019
Puteti face o noua "acoperitoare" fara autorizatie de construire atata timp cat nu modificati ca suprafata constructia initiala. In ceea ce priveste faptul ca primartia nu va da autorizatia de construire este pentru faptul ca sunteti in indiviziune si trebuie sa aveti si declaratie d ela vecin ca este de acord. Daca se poate fizic, faceti iesire din indiviziune. Pentru taxe mai mici, in contextul in care vecinul nu vrea si trebuie initiata o actiune in instanta, va sugerez sa apelati la un mediator. Timpul si banii pentru taxe se reduc considerabil. Taxa in cota de 1/2.
Multumesc mult pt raspuns! Nu pot face alta la fel pt ca nu ar avea utilitate. As putea macar sa o dau jos de tot? In conditiile in care ea mai mult strica decat sa ajute? Si cum as putea iesi din indiviziune? Trebuie dat in judecata? Noi avem la comun casa unde el are o camera si noi 3 (adica o baie, o bucatarie si un dormitor). El e singur, noi suntem 4 (sotul,eu si cei 2 copii) El mai are 2 camere in alta curte(o camara si un dormitor) care ne revin tot la jumate dar a spus ca sunt ale lui si nu ne da acces. Defapt la nimic nu ne da acces in afara de aceste 3 camere in care stam. Nici in curte nu putem modifica nimic, doar sa trecem.cu piciorul si atat. Mi-e frica sa nu se faca impartirea in asa fel incat sa ne ia noua o camera din casa si sa i-o dea lui ca sa fie 2 cu 2.....
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
111222, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vecinul meu are construită o clădire cu peretele ... Tatiana Stanciu Tatiana Stanciu Bună ziua, Vecinul meu are construită o clădire cu peretele pe linia de hotar, iar streașina de vreo 50 cm. este pe proprietatea mea. Clădirea a fost ... (vezi toată discuția)
Prima casa ioanavl ioanavl In noiembrie 2011 am cumparat o casa (teren in jur de 420 mp, amprenta casei 88)prin programul prima casa care a costat 58000 euro pe 30ani. Dupa ce m-am mutat ... (vezi toată discuția)
Art. 31, din legea 50/1991 amri amri am mai scris pe forum ca am o vecina care si a facut casa pe hat cu ferestrele in curtea mea... eu asa am cumparat casa acum 2 ani, in fine, dupa 2 ani in ... (vezi toată discuția)