avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ASIGURARE MEDICALA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ASIGURARE MEDICALA

Buna ziua,
O persoana care nu are un contract de munca cu un angajator, poate sa-si plateasca asigurarea la stat, pentru a beneficia de servicii medicale gratuite?
Daca da, care sunt pasii, unde (in Bucuresti) trebuie sa mearga si ce trebuie sa faca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 10:40, 6 Iulie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legii 95 / 2006 actualizata privind reforma in domeniul sanatatii, art.211, alin.(1), persoana in cauza incheie un contract de asigurare cu casa de asigurari de sanatate, direct . Modelul este stabilit prin ordin al presedintelui CNAS cu avizul consiliului de administratie.
In acest sens, persoana se deplaseaza la CAS a municipiului Bucuresti si incheie acest contract, platind lunar din mana , in limita cuantumului stabilit.
Cu stima !
trebuie sa va faceti contract de asigurat la casa de sanatate din sectorul in care locuiti,si sa cotizati in fiecare luna 6.5% din salariu minim pe economie(aproximativ 33 lei/luna)
la fel procedati si pentru casa de pensii ,pentru a avea vechime pe cartea de munca
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca o persoana din Germania (Uniunea Europeana), este obligata, conform legii, sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru cetatean sua casatorit in romania cu cetateanca romanca denisa25 denisa25 sotul meu lucreaza la Baza Militara Kogalniceanu ,e casatorit in Romania ,e cetatean american si are rezidenta in Romania.Are Insuf renala in stadiul de ... (vezi toată discuția)
Norma minima de lucru ca angajat al unei persoane fizice pentru a fi asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate agherman agherman Buna ziua! Din cate stiu nu are nicio relevanta in stabilirea normei de munca natura juridica a angajatorului, dar cum am precizat si in titlul subiectului, ... (vezi toată discuția)