O prietena de-a mea,la intelegerea cu fratele ei,a ipotecat locuinta in favoarea unei persoane.Fratele ei s-a angajat in acel act,incheiat la notar, ca plateste acea datorie,pt.ca banii au fost lui imprumutati...si nu celui care a garantat locuinta...
acea datorie trebuie inapoiata in 3 ani,insa au trecut 2 ani si jumatate si nu s-a platit decat foarte putin...
Persoana in favoarea caruia este ipotecata casa,le cere prietenei mele si a sotului ei, sa iasa din apartament si sa plateasca transcrierea pe numele lui...Se poate asa ceva??
Eu stiu ca locuinta va fi scoasa la licitatie,vanduta si suma de bani va fi incasata de creditor...si in cazul in care creanta nu se stinge,creditorul are dreptul sa ii urmareasca bunurile celui la care i-a imprumutat banii...sau nu e corect?va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla in cazul acesta...
Se poate ca rudele mele sa faca transcrierea casei pe numele creditorului?El asta cere...si daca nu sunt de acord trebuie sa plece din locuinta..
In cazul in care se poate,creanta se stinge sau ramane?
da, asta e conditia "transcrierii". e o solutie de mijloc. chiar daca ap nu valoreaza cat imprumutul, creditorul e constient ca ia putini bani la licitatie si nu are de unde recupera dif de bani. asa macar inchiriaza ap.
deci creanta se stinge...bun...dar creditorul nu mai poate avea pretentii,dupa aceea?e legea de partea mea,in cazul acesta....adica locuinta e pe numele lui, si creanta 0?...sau?
Executare silită
floryn35
Bună ziua!
Se poate cere in cadrul unei executari silite imobiliare inchirierea imobilului ipotecat al debitorului pentru ca din venitul obținut să fie ... (vezi toată discuția)