avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa ipotecata si se vrea si transcriere...se poate??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa ipotecata si se vrea si transcriere...se poate??

O prietena de-a mea,la intelegerea cu fratele ei,a ipotecat locuinta in favoarea unei persoane.Fratele ei s-a angajat in acel act,incheiat la notar, ca plateste acea datorie,pt.ca banii au fost lui imprumutati...si nu celui care a garantat locuinta...
acea datorie trebuie inapoiata in 3 ani,insa au trecut 2 ani si jumatate si nu s-a platit decat foarte putin...
Persoana in favoarea caruia este ipotecata casa,le cere prietenei mele si a sotului ei, sa iasa din apartament si sa plateasca transcrierea pe numele lui...Se poate asa ceva??

Eu stiu ca locuinta va fi scoasa la licitatie,vanduta si suma de bani va fi incasata de creditor...si in cazul in care creanta nu se stinge,creditorul are dreptul sa ii urmareasca bunurile celui la care i-a imprumutat banii...sau nu e corect?va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla in cazul acesta...

Se poate ca rudele mele sa faca transcrierea casei pe numele creditorului?El asta cere...si daca nu sunt de acord trebuie sa plece din locuinta..
In cazul in care se poate,creanta se stinge sau ramane?

Va multumesc!
sa vedem:
-prietena+sot garanati ipotecari
-fratele-imprumutat.
-X imprumutator.
asa stau lucrurile/
prietena +sot doresc sa ii dea in plata imobilul lui X si asa sa stinga datoria?
ioana_cristea a scris:

sa vedem:
-prietena+sot garanati ipotecari
-fratele-imprumutat.
-X imprumutator.
asa stau lucrurile/
prietena +sot doresc sa ii dea in plata imobilul lui X si asa sa stinga datoria?

asa stau lucrurile,insa cei doi soti nu doresc sa-i dea plata imobilului,ca nu au de unde,ci X propune sa se transcrie casa pe el...si eu intreb daca debitul se stinge in cazul in care se face transcrierea...
darea in plata= acel act prin care creditorul primeste de la debitor altceva, in speta imobilul si nu suma de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită floryn35 floryn35 Bună ziua! Se poate cere in cadrul unei executari silite imobiliare inchirierea imobilului ipotecat al debitorului pentru ca din venitul obținut să fie ... (vezi toată discuția)
Împrumutul ipotecar este obligatoriu să fie preluat de copii, în caz de deces al împrumutatului și coplătitorului? Silviu Gabriel Silviu Gabriel Buna ziua, as dori sa stiu daca la un împrumut ipotecar din anul 2002, in care titularul imobilului sunt părinții mei, in caz de deces imprumutul este ... (vezi toată discuția)
Executare silita; mai multi creditori monique2803 monique2803 Sunt intr-o situatie imposibila si va rog nu ma judecati inainte de a-mi raspunde. Am un imobil ipotecat in favoarea unei banci care a cesionat creditul unei ... (vezi toată discuția)