in anul 2002 am cumparat o casa, platind un acont de 30% din pretul solicitat, dar in urma unor probleme cu nepotii unuia dintre mostenitori, m-am judecat cu acesti nepoti (care sustineau ca au un contract de intretinere) 3 ani, dupa care sentinta a ramas definitiva in favoarea mea. In 2005 obtin investirea cu formula definitiva si irevocabila a sentintei prin care eu devin proprietarul casei. Inainte de vanzarea casei, terenul din jurul casei, si de sub ea, insa, se afla, in proprietatea statului, cu drept de folosinta vesnica proprietarii initiali.
Mentionez ca nepotii facusera un contract de intretinere cu fosta lor bunica, fara stirea matusii si tatalui lor - care erau mostenitorii de drept - contract pe care nu l-au respectat, chiar nerespectarea lui ducand la o sentinta favorabila mie. (eu am suportat toate cheltuielile de inmormantare ale bunicii lor, fara a stii , la vremea aceea de vreun contract de intretinere, fapt pentru care am si incheiat un contract de vanzare cumparare cu mostenitorii de drept)
Anul trecut am inceput demersurile pentru a obtine ordin de la prefectura pentru a putea intabula si terenul pe numele meu, dar surpriza : in anul 2002, chiar inainte de vanzarea casei, s-a emis un astfel de ordin de trecere in proprietate pe numele mostenitorilor legali de la care cumparasem casa, ordin de care eu nu am stiut nimic in perioada procesului, iar nepotii au ascuns acest lucru.
In consecinta, se pare ca eu sunt proprietar pe casa si ei pe teren... Intre timp, tatal nepotilor buclucasi si-a pus capat zilelor,
Avocatul imi spune ca trebuie sa redeschid proces de prestatie tabulara pentru teren, sau sa cer anularea ordinului vechi si sa incerc obtinerea unui alt ordin pe numele meu.
Nu doresc sa mai am un proces cu acesti nepoti, pentru ca e mai mult decat evident ca au vrut casa cu orice pret. Sincer sa fiu, nici nu-mi doream , la un moment dat, decat sa-mi restituie acontul dat, si as fi renuntat la proces in secunda urmatoare. Dar refuzul lor categoric da a-mi restitui banii, m-a facut sa nu am de ales dact sa astept sentinta, in speranta ca , la finalul procesului, voi recupera banii dati. Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat castigasem casa, si am platit diferenta de valoare tatalui nepotilor si matusii lor, nepotii pierzand orice drept asupra imobilului.
Sunt intr-o situatie disperat : pe de o parte mi s-a spus de la prefectura ca nu se poate anula acel ordin, pe de alta parte mi-e groaza sa deschid proces de prestatie tabulara, pentru ca ma voi judeca din nou cu acei nepoti avizi dupa bani, si mai mult, sunt convins ca imi vor face zile fripte si-mi vor cere o suma uriasa. Se pare ca acest teren e cuiul lui Pepelea... cui de care inca nepotii nu stiu #-o
Chiar sunt speriat. X-( Ce ma sfatuiti intr-o astfel de situatie?
E drept ca nu se poate anula acel ordin?
Pot sa-i acuz de tainuire de documente? Avocatul imi spune ca nu puteam trece terenul, oricum, in contractul de vanzare cumparare, intrucat nu era in propr. lor...
Cum pot rezolva legal, si fara a-i implica pe nepoti, aceasta problema?
va multumesc
Ar trebui sa ne axam intai pe calitatea lor. Au obtinut titlul de proprietate pe teren in baza contractului de intretinere? Acest contract a fost desfiintat?