avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajare bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajare bunuri

in timpul castoriei am contractat un credit de nevoi personale, eu in calitate de beneficiar si sotia de coplatitor.
vis-a-vis de acest aspect prima instanta de judecata nu a luat in considerare aceasta creanta in conditiile in care nici avocatii mei nu au solicitat partajarea acesteia in cauza instanta dispunand o expertiza financiara, astfel avand o imagine clara a cheltuielii acestor bani.
in prezent am facut apel la respectiva hotarare la TMB.
cum poate fi partajata creanta? se mai pot face cereri in stadiul actual al procesului sau trebuie introdusa o alta actiune ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 13:39, 7 Iulie 2010
Nu inteleg atunci care ar fi scopul efectuarii unei expertize contabile? In mod sigur se va tine cont si de aceasta creanta chiar daca nu a fost solicitata expres.Ma intreb de ce s-a omis acest lucru? Poate fi din cauza taxei suplimentare de timbru?
De fapt instanta,din cate am inteles ,a ajudecat cauza astfel cum a fost sesizata.
Daca nu ati renuntat in vreun fel la acest drept il puteti solicitata printr-o actiune separata.
av.corduneanu.daniel a scris:

Nu inteleg atunci care ar fi scopul efectuarii unei expertize contabile? In mod sigur se va tine cont si de aceasta creanta chiar daca nu a fost solicitata expres.Ma intreb de ce s-a omis acest lucru? Poate fi din cauza taxei suplimentare de timbru?

au fost platite toate taxele de timbru
r.gabi a scris:

De fapt instanta,din cate am inteles ,a ajudecat cauza astfel cum a fost sesizata.
Daca nu ati renuntat in vreun fel la acest drept il puteti solicitata printr-o actiune separata.

actiunea separata se poate introduce direct la Trib mun. Bucuresti sau la Judecatoria de Sector?
actiune pentru suplimentul de imparteala se depune la instanta comptenta a judeca cauza in fond, in speta la judecatoria de sector.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene si recuzare desucheata desucheata Buna seara! Doresc sa ma lamuriti in privinta a doua probleme, dupa cum urmeaza: Astept redactarea unei solutii de partaj laTMB de aproape o luna jumatate ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata flori9 flori9 La sfarstul unui proces de partaj succesoral, partea reclamata este obligata sa plateasca cheltuieli de judecata partii reclamante? Cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire printr-o cerere adresata instantei ContSters126583 ContSters126583 doresc sa deschid mostenirea printr-o cerere adresata instantei pentru a reduce costurile notariale mari. exista un model pentru aceasta actiune? instanta ... (vezi toată discuția)