avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii - concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii - concediere colectiva

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situaţie. La institutia la care sunt angajată vor avea loc concedieri colective în perioada următoare.

Va rog sa-mi spuneti daca avem dreptul la plati compensatorii în temeiul art.12 şi 32 din Ordonanta de Urgenta nr.98/1999 privind protecţia sociala a persoanelor ale căror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective, cu modificarile uterioare, avand in vedere faptul ca instituţia (directie) la care sunt angajat este infiintata în subordinea administratiei publice centrale, respectiv consiliul judeţean, şi este finantată din fonduri bugetare?
Din cate stiu aceasta ordonanta este in vigoare, nefiind afectata de prevederile Legii nr.118/2010 privind unele masuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.
Instituţia angajatoare nu este un serviciu public descentralizat al administratiei publice centrale pentru a se aplica exceptia prevazuta la art.1 alin.2) din O.U 98/1999 mai sus mentionata.
Va rog sa-mi spuneti daca pot solicita plati compensatorii in baza acestei ordonante de urgenta? Este intemeiata solicitarea mea? Am sanse sa obtin aceste drepturi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 6 Iulie 2010
Da, este intemeiata cererea dvs avand in vedere ca prevederile OUG nr.98/1999 nu sunt afectate de dispozitiile Legii nr.118/2010.
Prin urmare, aveti dreptul sa solicitati plata salariilor compensatorii prevazute de aceasta ordonanta .... posibil ca in viitor sa-i schimbe continutul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca pe ramura in administratia publica alecramm alecramm buna ziua nu gasesc CCM in administratia publica caut daca se acorda plati compensatorii la disponibilizari colective VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Referitor la procedura concedierii colective cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog, daca se poate, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta:O societate comerciala care nu are contract colectiv de munca in vigoare, a ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii carmencamy carmencamy M-am angajat in 22 septembrie 1976, am fost disponibilizata datorita programului de restructurare in anul 1997 cu data de 24 octombrie . Am beneficiat de somaj ... (vezi toată discuția)