M-am angajat in 22 septembrie 1976, am fost disponibilizata datorita programului de restructurare in anul 1997 cu data de 24 octombrie . Am beneficiat de somaj 270 zile, maximum cat prevedea legea la acea data si in plus am beneficiat de drepturile Ordonantei de Urgenta nr. 9/1997 si de Prevederile Legii nr. 1/1991.In data de 21 iulie 1998 s-a incetat plata somajului dar am beneficiat in continuare de platile compensatorii pana in octombrie 1998 inclusive. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Platile compensatorii ce le-am incasat lunar implica si vechime ce poate fi luata in calcul la dosarul de pensie. Ce trebuie sa fac in continuare. Am fost disponibilizata impotriva vointei mele, prin programul de restructurare al SC......Sa 1997 aprobat de C.A al FFS cu data 25.08 1997 si O.U nr. 9/1997. Cu respect
1. OUG 9/1997 nu spune daca perioada cat se beneficiaza de plati compensatorii este sau nu vechime in munca sau stagiu de cotizare la pensie.
2. Dar iata ce spune OUG 98/1999 privind protectia sociala a persoanelor ale caror contracte individuale de munca vor fi desfacute ca urmare a concedierilor colective, care abroga si OUG 9/1997:
Art. 45
(1) Persoanele disponibilizate prin concedieri colective beneficiaza de vechime in munca in perioada pentru care primesc plati compensatorii pana la reincadrare, cu contract individual de munca, intr-o alta unitate sau pana la prezentarea dovezilor ca au utilizat sumele de bani conform prevederilor art. 34 si 35.
...
3. - Ar fi bine sa intrebati si la Casa de Pensii de care apartineti.
- Sau intrebati direct la Casa Nationala de Pensii publie, pe e-mail, la: petitii.sesizari@cnpas.org
Indemnizatie de somaj
Kitte
Buna ziua.
Sotul meu a absolvit facultatea in iulie 2007, iar licenta a luat-o in feb. 2008. Nu are carte de munca si nu a avut nici un venit in ultimii 3 ... (vezi toată discuția)