avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENTA! Cumparatorul a semnat contractul si s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENTA! Cumparatorul a semnat contractul si s-a razgandit

am vandut masina second hand cu contract de vanzare cumparare tipizat (ex alb, roz, verde semnat de ambele parti) am primit banii, am predat masina , talonul si cheile , am pastrat cartea identitate in original si fisa de inmatriculare ptr a merge a doua zi sa o scot de pe rolul meu de la directia taxe si impozite. cumparatorul a plecat cu masina dar s-a intors dupa 1 h si mi-a spus ca nu mai vrea sa o cumpere motivand ca "nu are viatza si e o inselatorie", el cunostea de ceva timp masina si de o luna purtam discutatii. masina a lasat o la blocul meu. a doua zi am fost la directia taxe si impozite am scos certificatul de atestare fiscala si l am sunat sa ii dau documentele , a refuzat. doreste banii inapoi NU MAI VREA. in conditiile in care a semnat contractul de buna voie a dat banii si a plecat cu masina!!!!!!! VA ROG SA MA AJUTATI ! AM FOST PESTE TOT NIMENI NU S-A CONFRUNTAT CU UN ASTFEL DE CAZ!!!! CE FAC CU MASINA ? ACTELE CUM I LE INMANEZ ? DACA EL NU O INMATRICULEAZA PE NUMELE CUI RAMANE ? MA POATE DA IN JUDECATA ? MULTUMESC
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
doar.eu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaigeorgeok , utilizator 07:20, 27 Februarie 2012
Buna ziua.
Cumparatorul trebuie sa ceara rezolutiunea contractului de vanzare , pentru ca amandoi sa fiti pusi in situatia anterioara incheierii contractului,adica conform art.1352-1353 ,Cod civil, poate introduce actiune redhibitorie, pentru viciile bunului sau, prin actiunea estimatorie poate cere reducerea pretului in functie de viciile bunului . El poate alege si tot el trebuie sa dovedeasca viciile si faptul ca acestea au existat la momentul vanzarii bunului .
Marius Bote .
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
bote marius a scris:

Buna ziua.
Cumparatorul trebuie sa ceara rezolutiunea contractului de vanzare , pentru ca amandoi sa fiti pusi in situatia anterioara incheierii contractului,adica conform art.1352-1353 ,Cod civil, poate introduce actiune redhibitorie, pentru viciile bunului sau, prin actiunea estimatorie poate cere reducerea pretului in functie de viciile bunului . El poate alege si tot el trebuie sa dovedeasca viciile si faptul ca acestea au existat la momentul vanzarii bunului .
Marius Bote .

Buna dimineata! Am urmatoarea problema: Am cumparat o masina second-hand, a fost facut contract de vanzare-cumparare, am fisa fiscala de la vechiul proprietar, talon, cartea masinii. M-am razgandit asupra cumpararii acestei masini, vanzatorul a fost de acord sa-mi restituie banii. Cum procedez sa o inscriu inapoi la financiar pe numele acestuia? Va multumesc anticipat, Toma Mihai George.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vanduta, cumparatorul s-a razgandit MonicaVld MonicaVld Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: acum 3 saptamani am vandut o masina prin tatal meu, propietarul este sotul, dar a semnat tatal meu in locul ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani rralu23 rralu23 Buna ziua.Am cumparat o masina second hand de la o persoana fizica, si la o zi dupa cumparare am descoperit ca masina a fost lovita si reparata. Imi vreau ... (vezi toată discuția)
Inscriere masina BadeaDaniel BadeaDaniel Buna ziua ! Vreau sa achizitionez o masina second hand si am o neclaritate . Eu sunt din Dragasani iar proprietarul masinii este din Bistrita . Masina este ... (vezi toată discuția)