Tocmai am scris mai sus ca AJPS s-a declarat neputincioasa.Mi-au spus ca a mai fost un singur caz similar si ei nu stiu cum s-a solutionat,pt.ca si lor li s-a refuzat completarea E 401!In concluzie totul e bine si frumos pentru romanii cu domiciliul aici care muncesc dincolo,copiii lor primesc alocatii europene,dar daca au indraznit sa se stabileasca definitiv acolo (deci sint mai indreptatiti sa ceara ajutor social)atunci nimeni nu stie nimic...Am dat telefon in Germania si mi-a spus functionara de acolo "Doamna,cereti ceva,o dovada,o adeverinta de la Evidenta Persoanei ca acel copil isi are domiciliul in Romania si nu e nici o problema!La Evidenta Persoanei s-au uitat la noi ciudat si mi-au dat in scarba sa completeze copilul o cerere cum ca are nevoie de dovada si mi-au spus sa stam o luna pana trimit ei cererea la Bucuresti(????noi locuim in Timisoara...) Nu am gasit inca o persoana competenta la Prestatii Sociale care sa imi explice ce sa fac,cui sa ma adresez,daca trebuie sa urmez alta procedura...Trag nadejede ca citeste cineva care are o situatie asemanatoare(un parinte plecat definitiv si copilul ramas aici) si imi spune ce cale a urmat.Dosarul sta blocat la nemti....
~ final discuție ~