Are perioada lucrata in grupa II de munca trecuta in carnet? De regula, cei incadrati in grupa conform HG nr. 1.223/1990 au adeverinte. In fine, asta conteaza mai putin.
Nu mi-ati raspuns la intrebarea din mesajul anterior: cand a depus tatal dvs. la casa de pensii livretul militar si cand a solicitat valorificarea stagiului asimilat? Pentru recunoasterea perioadei lucrate in grupa II de munca trebuie sa se adreseze instantei.
Nu este asa. Nu modifica esential pensia, dar de modificat o modifica. Eu nu inteleg raspunsul pe care l-ati primit. Ce daca nu se modifica decat a cincea zecimala a punctajului mediu anual, adica nesemnificativ pentru cuantumul pensiei? Sunt obligati sa valorifice toate stagiile pentru care tatal dvs. a formulat cerere si pentru care a depus adeverinte, acte etc.
Cuantumul drepturilor de pensie rezulta din valorificarea tuturor veniturilor realizate si a tuturor stagiilor de cotizare, nu numai din perioada lucrata in conditii normale de munca.
Bineinteles ca se valorifica. Avand in vedere ca tatal dvs. a iesit la pensie inainte de aparitia Legii nr. 19/2000, insist pe urmatoarea chestiune: stagiul militar este adaugat in urma unei cereri, careia i se anexeaza livretul militar, in original si in copie.
Temeiul legal al acestei cereri este art. 169 din Legea nr. 19/2000, prevedere care reglementeaza adaugarea stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea pensiei. Ceea ce am scris mai sus este valabil pentru toti cei care au iesit la pensie inainte de aparitia Legii nr. 19/2000.
~ final discuție ~